Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Předsedou pražské židovské obce byl znovu zvolen František Bányai

Domácí zpravodajství

Předsedou pražské židovské obce byl znovu zvolen František Bányai

ČTK / 30. 5. 2019 23:37

Předsedou pražské židovské obce byl v pondělí zvolen František Bányai. Ve funkci nahradí Jana Munka, který zemřel po krátké těžké nemoci 12. května. ČTK o tom  informovala za Židovskou obec v Praze (ŽOP) Dita Šnajdrová.

Domácí zpravodajství

Dnes je svátek Svaté Zdislavy - patronky rodin. Věřící budou putovat do Jablonného

ČTK, mn / 30. 5. 2019 17:02

Dnes je svátek Svaté Zdislavy - patronky rodin. Věřící budou putovat do Jablonného Jako patronka rodin, kongregace sester dominikánek, ale také litoměřické diecéze a českého národa je uctívána svatá Zdislava, jejíž památku slaví římskokatolická církev 30. května. Bývá zobrazována jako rozdavatelka almužen chudým či ošetřovatelka nemocných a k jejím dalším atributům patří děti, manžel, kostel, vinná réva, břečťan a erb se lvicí.

Ze světa

Policie v Eritreji zatkla 30 letničních křesťanů

ČTK / 28. 5. 2019 15:09

Policie v Eritreji zatkla 30 letničních křesťanů Eritrejská policie zdržela více než 30 křesťanů, příslušníků takzvané letniční církve. Informoval o tom dnes zpravodajský server BBC, který se odvolává na sdělení londýnské organizace hájící náboženskou svobodu Release Eritrea. Místní úřady v zemi povolují jen určité církve, příslušníky ostatních dlouhodobě pronásledují.

Domácí zpravodajství

Zdanění církevních restitucí bude na ÚS řešit soudce Jirsa

ČTK / 28. 5. 2019 15:00

Zdanění církevních restitucí bude na ÚS řešit soudce Jirsa Ústavní soud obdržel senátorský návrh směřující proti zdanění finančních náhrad za majetek nevydaný v církevních restitucích. Jako soudce zpravodaj se jím bude zabývat Jaromír Jirsa, zjistila dnes ČTK z přehledu plenárních věcí na webu soudu. Pod návrh se podepsaly více než čtyři desítky senátorů z KDU-ČSL, ODS i dalších klubů. Žádají přednostní projednání návrhu.

Domácí zpravodajství

Konference Církve bratrské projednala život církve. Věnovali se i pastoraci mongolských křesťanů

Cb, red. / 27. 5. 2019 0:30

Konference Církve bratrské projednala život církve. Věnovali se i pastoraci mongolských křesťanů Ve dnech 17. a 18. května proběhla jako každý květen výroční konference Církve bratrské. Šlo o konferenci zemskou; společná konference se zastoupením slovenské části církve se bude konat v listopadu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)