Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Církve vyzvaly k odmítnutí komunistického návrhu na zdanění církevních restitucí

Domácí zpravodajství

Církve vyzvaly k odmítnutí komunistického návrhu na zdanění církevních restitucí

ČTK / 12. 12. 2018 16:31

Zástupci církví působících v České republice vyzvali dnes k razantnímu odmítnutí návrhu na zdanění církevních restitucí. Komunistický návrh, kterým se bude Sněmovna opět zabývat ve čtvrtek, je podle nich nehorázný a odporuje právu člověka vlastnit majetek, které zakotvuje Všeobecná deklarace lidských práv. Prohlášení podepsali zástupci České biskupské konference, Ekumenické rady církví v ČR a Federace židovských obcí v ČR.

Ze světa

Okolí tří kostelů u místa údajného Ježíšova křtu už jsou bez min

ČTK / 11. 12. 2018 12:10

Okolí tří kostelů u místa údajného Ježíšova křtu už jsou bez min Tři ze sedmi kostelů v Kasr al-Jahud na Západním břehu Jordánu jsou poprvé po více než padesáti letech opět přístupné. Věřící i turisté se budou moci do chrámů u místa, kde byl podle legend pokřtěn Ježíš Kristus, brzy vrátit.

Ze světa

Zpráva agentury EU upozorňuje na rostoucí antisemitismus

ČTK / 10. 12. 2018 20:29

Zpráva agentury EU upozorňuje na rostoucí antisemitismus Devět z deseti židovských respondentů rozsáhlého průzkumu letos uvedlo, že v jejich zemi v posledních pěti letech vzrostly antisemitské nálady. Z dnes zveřejněné zprávy Evropské agentury pro základní práva (FRA) také plyne, že 85 procent ze skoro 16.500 respondentů, kteří se sami identifikovali jako Židé, vnímá nárůst antisemitismu zásadní problém.

Ze světa

V Číně byly zadrženy desítky členů neoficiální církve

ČTK / 10. 12. 2018 16:55

V Číně byly zadrženy desítky členů neoficiální církve Čínská policie zadržela v noci na dnešek ve městě Čcheng-tu na jihozápadě země desítky členů neoficiální protestantské církve. S odvoláním na organizaci pro lidská práva ChinaAid o tom dnes informovala agentura AP.

Ze světa

Ve Vatikánu odhalili obří vánoční sochy z písku, tvořil je i Čech

ČTK / 7. 12. 2018 21:44

Ve Vatikánu odhalili obří vánoční sochy z písku, tvořil je i Čech Na Svatopetrském náměstí dnes zástupci katolické církve slavnostně odhalili vánoční výzdobu, kterou kromě tradičního stromu tvoří i betlém z písku, na jehož tvorbě se podílel také český umělec Radovan Živný. Obří reliéf s výjevem narození Ježíše Krista a klanění tří králů vznikl ze 700 tun písku za dva týdny. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)