Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Zeman prý nejede do Vatikánu na pozvání papeže

Domácí zpravodajství

Zeman prý nejede do Vatikánu na pozvání papeže

ČTK / 20. 3. 2015 15:56

Cesta prezidenta Miloše Zemana do Vatikánu se neuskuteční na pozvání papeže, jak prezident říká. Hlava katolické církve nikoho, ani nejvýznamnější světové státníky nezve, řekl ČTK vysoce postavený zdroj z církevních kruhů. Podle něj je Zemanova cesta výsledkem osobní angažovanosti ředitele hradního protokolu Jindřicha Forejta. Ten tuto informaci zpochybňuje.

Ze světa

Německé řehole si přejí otevřenost církve homosexuálnímu partnerství a vůči rozvedeným katolíkům

radiovaticana.cz/red. / 20. 3. 2015 13:04

Německé řehole si přejí otevřenost církve homosexuálnímu partnerství a vůči rozvedeným katolíkům Německá konference vyšších řádových představených, která sdružuje mužské i ženské řehole a zastupuje třicet tisíc zasvěcených osob, vydala 12. března prohlášení k příští biskupské synodě, která se v říjnu tohoto roku ve Vatikánu bude zabývat problematikou rodiny.

Domácí zpravodajství

Do první církevní školky na Karlovarsku nesmí kvůli účelu evropské dotace německé děti

iDNES.cz / 19. 3. 2015 20:03

Do první církevní školky na Karlovarsku nesmí kvůli účelu evropské dotace německé děti První církevní mateřská škola v Karlovarském kraji se v září otevře v Chebu. Objekt pro čtyři desítky dětí vyrůstá v zahradě evangelické fary. Podle Olgy Mutlové z Diakonie Českobratrské církve evangelické má nové zařízení doplnit nabídku mateřských škol ve městě.

Domácí zpravodajství

Řád Milosrdných bratrů už nechce pronajímat Brnu budovy nemocnice, chce převzít její provoz

ČTK / 19. 3. 2015 13:58

Řád Milosrdných bratrů už nechce pronajímat Brnu budovy nemocnice, chce převzít její provoz Řád Milosrdných bratří v Brně nechce coby majitel prodloužit s městem smlouvu o pronájmu pozemků a budov Nemocnice Milosrdných bratří, přestože to původně zamýšlel. Bez smlouvy by město nemocnici nemohlo dál provozovat. Smlouva končí v roce 2018, kdy chce řád provoz nemocnice od města převzít.

Domácí zpravodajství

V čele průvodu na podporu Dam v bílém šla nespravedlivě vězněná kubánská disidentka

ČCE / redakce / 19. 3. 2015 11:02

V čele průvodu na podporu Dam v bílém šla nespravedlivě vězněná kubánská disidentka Průvod s bílými deštníky a balónky na podporu Dam v bílém prošel ve středu večer centrem Prahy. Zformoval se po bohoslužbě v evangelickém kostele Martin ve zdi. V čele průvodu šla kubánská disidentka nespravedlivě vězněná na Kubě Soniou Garro.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)