Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Sněmovna opět nedokončila debatu o zdanění církevních restitucí

Domácí zpravodajství

Sněmovna opět nedokončila debatu o zdanění církevních restitucí

Vlastní zpráva / 15. 3. 2019 12:43

Sněmovna zatím ani dnes nedokončila debatu o návrhu KSČM na takzvané zdanění církevních restitucí, který vetovali senátoři. Poslanci projednávání přerušili kvůli jinému pevně zařazenému bodu, a to o elektronických neschopenkách. Marek Benda (ODS) tak nestačil dočíst brožuru, kterou o zdanění státních náhrad církvím za majetek nevydaný v restitucích sepsala pro pražské arcibiskupství skupina ekonomů a právníků.

Ze světa

Při střelbě v novozélandských mešitách zemřelo téměř 50 lidí. Australan střílel sám

ČTK / redakce / 15. 3. 2019 9:11

Při střelbě v novozélandských mešitách zemřelo téměř 50 lidí. Australan střílel sám Dnešní střelba ve dvou mešitách v novozélandském městě Christchurch je podle tamní premiérky Jacindy Ardernové bezprecedentní událostí. Počet obětí vzrostl na 49. Dalších 48 lidí utrpělo podle zdravotnických úřadů zranění. Jeden ze čtyř zatčených byl obviněn z vraždy. Podle BBC se ale nakonec ukázalo, že šlo jen o osamělého střelce. Premiérka Ardernová uvedla, že šlo o dobře plánovaný teroristický útok.

Výběr Christnetu

Vaše podpora je rozhodující pro další fungování Christnetu

Vlastní zpráva / 14. 3. 2019 22:45

Vaše podpora je rozhodující pro další fungování Christnetu Prosíme podpořte provoz redakce magazínu Christnet.eu. Pomozte nám i nadále vytvářet nezávislé a jedinečné zpravodajství pro všechny, které zajímá otevřený pohled na dění na české i světové náboženské scéně.

Ze světa

Polské církvi bylo za 30 let nahlášeno 382 případů zneužívání

ČTK / 14. 3. 2019 18:55

Polské církvi bylo za 30 let nahlášeno 382 případů zneužívání Polské katolické církvi bylo od začátku 90. let minulého století do poloviny loňského roku nahlášeno 382 případů sexuálního zneužívání dětí duchovními. Vyplývá to ze statistiky, kterou dnes zveřejnila polská biskupská konference.

Ze světa

Řecká vláda schválila lokalitu pro první krematorium v zemi

ČTK / mn / 14. 3. 2019 18:07

Řecká vláda schválila lokalitu pro první krematorium v zemi Řecký ministr životního prostředí podepsal dekret, jímž schválil místo pro postavení krematoria na západním předměstí Atén. Vláda tak udělala další krok na cestě k vybudování prvního krematoria v zemi, kde většina obyvatel vyznává pravoslaví, pro nějž jsou pohřby žehem nepřípustné.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)