Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Čeští senátoři a policejní prezident se zúčastnili generální audience, budou jednat s Parolinem

Ze světa / juml / / 13. května 2015 13:44
Čeští senátoři a policejní prezident se zúčastnili generální audience, budou jednat s Parolinem

Papež František
Autor: Wikipedia.org / Jeffrey Bruno / Creative commons

Vatikán - Dnešní generální audience u papeže Františka ve Vatikánu se zúčastnila delegace českých senátorů a český policejní prezident Tomáš Tuhý. ČTK to telefonicky řekly mluvčí policejního prezídia Jana Macalíková a místopředsedkyně Senátu Miluše Horská, která pětičlennou delegaci vede. Setkání se konalo u příležitosti 25. výročí obnovení diplomatických styků mezi Československem a Vatikánem.

Tuhý je podle Macalíkové prvním šéfem české policie, který na generální audienci do Vatikánu přijel. Spolu s ním a Horskou se jí zúčastnili senátoři Jiří Oberfalzer, Jan Horník, Petr Gawlas a Zdeněk Papoušek.

Senátní delegaci dnes ještě čeká jednání s vatikánským státním sekretářem Pietrem Parolinem. S kardinálem, jehož funkce odpovídá úřadu premiéra, budou mluvit o aktuálním stavu česko-vatikánských vztahů.

Večer se ve vatikánské bazilice svatého Vavřince za hradbami uskuteční slavnostní koncert, při němž Hudba hradní stráže a Policie ČR pozdraví papeže Františka Sinfoniettou od skladatele Leoše Janáčka. "Jedná se o symbolickou skladbu, která byla součástí protokolu při přijímání svatých návštěv na Pražském hradě za působnosti tehdejšího českého prezidenta Václava Havla," uvedla Macalíková.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 133)