Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ve svatovítské katedrále bude ekumenická modlitba za Alžbětu II.

Domácí zpravodajství

Ve svatovítské katedrále bude ekumenická modlitba za Alžbětu II.

ČTK / 12. 9. 2022 15:10

Ve svatovítské katedrále v Praze se ve čtvrtek 15. září od 18:00 uskuteční ekumenická modlitba za královnu Alžbětu II. Panovnice, která stála v čele britské monarchie 70 let a byla také nejvyšší představitelkou anglikánské církve, zemřela minulý týden v 96 letech. Setkání ve svatovítském chrámu pořádá Arcibiskupství pražské, Ekumenická rada církví a Anglikánská evropská diecéze.

Ze světa

Ve Frankfurtu nad Mohanem pokračuje Synodální cesta: neprošel text o změně sexuální morálky v církvi

Vlastní zpráva / 12. 9. 2022 12:43

Ve Frankfurtu nad Mohanem pokračuje Synodální cesta: neprošel text o změně sexuální morálky v církvi Ve dnech 8.-10. září v německém Frankfurt nad Mohanem se konalo IV. plenární zasedání německého reformního procesu Synodální cesta. Byly odhlasovány texty Ženy ve službách a úřadech v církvi, Nové hodnocení homosexuality v nauce církve a Základ služby církve. Naopak dokument o sexuální morálce v církvi  nebyl přijat. Ke schválení chyběly tři hlasy biskupů.

Ze světa

Anglikánští biskupové z celého světa se sešli na Lambethské konferenci v Anglii

www.getsemany.cz / 12. 9. 2022 1:23

Anglikánští biskupové z celého světa se sešli na Lambethské konferenci v Anglii Anglikánští biskupové z celého světa se setkali na XV. Lambethské konferenci, která se uskutečnila od 26. července do 8. srpna. Na konferenci se v Canterbury sešlo přibližně 650 biskupů ze 165 zemí, aby se společně účastnili bohoslužeb, modliteb a diskusí o klíčových otázkách ovlivňujících život jejich společenství na celém světě.

Ze světa

Lotyšský parlament odhlasoval odluku lotyšské církve od Moskvy

ČTK / 10. 9. 2022 11:54

Lotyšský parlament odhlasoval odluku lotyšské církve od Moskvy Lotyšský parlament dnes přijal zákon, který vyvádí lotyšskou pravoslavnou církev z podřízenosti moskevskému patriarchátu. Stalo se tak z iniciativy lotyšského prezidenta Egilse Levitse, napsal server Delfi.

Ze světa

Papeže Františka hluboce zarmoutila smrt královny Alžběty II. Vatikán

ČTK / 9. 9. 2022 13:01

Papeže Františka hluboce zarmoutila smrt královny Alžběty II. Vatikán Papeže Františka hluboce zarmoutila smrt britské královny Alžběty II. V kondolenčním vzkazu novému králi Charlesovi III. vyzdvihl „velkorysou službu (britskému) národu a Společenství, příkladnou oddanost úkolům, pevné svědectví víry v Ježíše Krista“ zesnulé panovnice.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)