Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Do nemocnic nastoupí řada nových kaplanů

Domácí zpravodajství

Do nemocnic nastoupí řada nových kaplanů

kš / 1. 6. 2017 23:50

V pátek 2. června  od 15 hodin proběhne v Praze na Evangelické teologické fakultě Univerzity Karlovy slavnostní zakončení již třetího běhu kursu Nemocniční kaplan. 200 hodinový kurs organizovala ETF ve spolupráci s Asociací nemocničních kaplanů a s podporou jednotlivých církví v ČR. Úspěšné absolvování kursu je podmínkou pro práci duchovních ve zdravotnických zařízeních.

Domácí zpravodajství

Bývalý šéf kanceláře českobratrské církve Kocanda se stal ředitelem Národní knihovny

ČT 24 / 1. 6. 2017 12:10

Bývalý šéf kanceláře českobratrské církve Kocanda se stal ředitelem Národní knihovny Novým generálním ředitelem Národní knihovny bude podle České televize Martin Kocanda. Ve středu ho jmenoval ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL). Bývalý vězeňský kaplan a vedoucí tajemník ústřední kanceláře Českobratrské církve evangelické vystřídá v čele knihovny památkáře Petra Kroupu. Jmenování Kocandy vyvolalo protesty odborářů, podle nich nemá náležité odborné zkušenosti, píše server ČT24.

Domácí zpravodajství

Tomáš Holub jmenoval nového karlovarského "biskupa"

ČTK, kt / 1. 6. 2017 0:46

Tomáš Holub jmenoval nového karlovarského Plzeňský biskup Tomáš Holub jmenoval svého přímého zástupce pro Karlovarský kraj. Generální vikář pro Karlovarský kraj je nová funkce, která dosud v diecézi nebyla. Holub, který se stal biskupem před rokem, pro ní vybral loketského faráře a soudce na diecézním soudu v Plzni Jiřího Majkova. Jeho jméno oznámil biskup ve středu při oslavách vzniku diecéze, kterou založil k 31. květnu 1993 papež Jan Pavel II.

Ze světa

Trudeau vyzval ve Vatikánu papeže, aby se omluvil indiánům za přehmaty církve

ČTK / 30. 5. 2017 11:32

Trudeau vyzval ve Vatikánu papeže, aby se omluvil indiánům za přehmaty církve Kanadský premiér Justin Trudeau dnes vyzval papeže k navštěvě Kanady, aby se tam omluvil domorodým indiánům za špatné zacházení ze strany katolické církve. Indiánské děti musely v Kanadě po desítky let nuceně chodit do internátních škol, kde byly odříznuty od své původní kultury s cílem asimilovat je. Trudeau výzvu přednesl během návštěvy Vatikánu.

Ze světa

V Rusku začali zatýkat svědky Jehovovi

Vlastní zpráva / 30. 5. 2017 11:17

V Rusku začali zatýkat svědky Jehovovi Ve vyšetřovací vazbě ve středoruském městě Orjol skončil dánský občan Dennis Christensen, obviněný z organizace činnosti extremistické organizace. Ruští policisté jej zatkli minulý týden během společného čtení bible s dalšími členy náboženské společnosti Svědkové Jehovovi, nedávno zakázané v Rusku. O případu dnes informoval ruský list Vedomosti.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 96)