Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Synod ČCE schválil nové logo církve a vydal poselství k parlamentním a prezidentským volbám

Domácí zpravodajství

Synod ČCE schválil nové logo církve a vydal poselství k parlamentním a prezidentským volbám

Vlastní zpráva / 22. 5. 2017 10:46

V Praze se ve dnech 18.-20. května konal synod Českobratrské církve evangelické (ČCE). Synod se na svém zasedání zabýval tradiční agendou a schválil i nové logo nebo poselství k blížícím se parlamentním a prezidentským volbám.

Domácí zpravodajství

Biskup Holub se za rok nastěhuje do domečku u kláštera. Možná bude i zahradničit

ČTK / 22. 5. 2017 10:04

Biskup Holub se za rok nastěhuje do domečku u kláštera. Možná bude i zahradničit Plzeňský biskup Tomáš Holub, který převzal plzeňskou diecézi loni 30. dubna, bude od června příštího roku bydlet v bývalé prádelně vedle františkánského kláštera ve stejnojmenné ulici. Bude tak mít možnost se více setkávat s lidmi. Nastěhovat se do takzvaného domečku, kde dříve bydlely řeholnice sloužící v klášteře, bylo jeho přání. Dům má zahradu, kde je zatím jenom tráva, ale čeká na to, co si tam biskup vysází.

Ze světa

Egypt bude soudit 48 lidí kvůli podílu na útocích na kostely

ČTK / 22. 5. 2017 6:38

Egypt bude soudit 48 lidí kvůli podílu na útocích na kostely Egyptská vojenská justice bude soudit 48 lidí, kteří jsou podezřelí z účasti na útocích na křesťanské kostely, jež se v zemi odehrály v prosinci a v dubnu. Podle agentury Reuters o tom informovala egyptská prokuratura. Někteří z obviněných podle ní vedli místní buňky teroristické organizace Islámský stát (IS).

Ze světa

Papež jmenoval pět nových kardinálů ze tří kontinentů

Vlastní zpráva / 22. 5. 2017 6:35

Papež jmenoval pět nových kardinálů ze tří kontinentů Papež František se rozhodl povýšit pět římskokatolických duchovních do kardinálského stavu. Svůj záměr oznámil František včera ve Vatikánu s tím, že slavnostní jmenování bude v červnu. František novými kardinály jmenuje duchovní z Laosu, Mali, Salvadoru, Španělska a Švédska.

Domácí zpravodajství

Portál Církevní turistika nabízí stovky cílů a bohoslužby nově v mobilu

Vlastní zpráva / 20. 5. 2017 18:28

Portál Církevní turistika nabízí stovky cílů a bohoslužby nově v mobilu Více než 300 poutních míst a dvě stovky poutních slavností nabízí portál Církevní turistika, který je nově dostupný pro uživatele všech mobilních zařízení. Stránky představují historii i současnost poutních míst i přehled pravidelných bohoslužeb.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 94)