Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Barokní slavnosti Navalis na Karlově mostě zpestří i parušutisté

Domácí zpravodajství

Barokní slavnosti Navalis na Karlově mostě zpestří i parušutisté

ČTK,red / 15. 5. 2017 13:02

Devátý ročník Svatojánských slavností Navalis dnes nabídne průlet rogal i premiéru hudebního díla skladatele Kryštofa Marka. Součástí slavnosti na počest svatého Jana Nepomuckého bude seskok parašutistů včetně průletu pod obloukem Karlova mostu v místě Nepomuckého mučednické smrti.

Kultura

V dominikánském klášteře pořádají konferenci o financování památek

PROPAMÁTKY.cz / 15. 5. 2017 9:52

V dominikánském klášteře pořádají konferenci o financování památek V úterý 30. května se v dominikánském klášteře v Praze koná konference MÁME VÝBRÁNO. Konference pravidelně prezentuje možnosti financování obnovy kulturního dědictví a napomáhá sdílení zkušeností a příkladů dobré praxe. Dnes je poslední den registrace za zvýhodněnou cenu.  

Ze světa

Papež vyzvedl svatořečením ve Fátimě mariánská zjevení, naopak ve zjevení v Medjugorje nevěří

ČTK, red. / 14. 5. 2017 23:18

Papež vyzvedl svatořečením ve Fátimě mariánská zjevení, naopak ve zjevení v Medjugorje nevěří Papež František v sobotu na slavnostní bohoslužbě v portugalské Fátimě svatořečil Franciska a Jacintu Martoovy. Jde o dva ze tří pasáčků, kterým se zde údajně před 100 lety zjevila Panna Marie. Ceremonii přihlíželo podle odhadů 400.000 poutníků z celého světa. Při zpáteční cestě z Portugalska, v kontrastu k cíli cesty do Fátimy, vyjádřil pochyby o autentičnosti zjevení Panny Marie v bosenské obci Medjudorje.

Ze světa

Súdánští spoluvězni Petra Jaška dostali milost

Vlastní zpráva / 12. 5. 2017 13:26

Súdánští spoluvězni Petra Jaška dostali milost Dva súdánští křesťané, kteří byli v případu Petra Jaška odsouzeni ke 12 letům vězení, jsou na svobodě. Prezident země Umar Bašir jim udělil milost.  Oba byli odsouzeni za nápomoc při nepřátelským aktivitám vůči státu, šíření nepravdivých zpráv a pomlouvání státu.

Domácí zpravodajství

Odcházení kardinála Vlka zachycuje dokument ČT

red. / 12. 5. 2017 12:33

Odcházení kardinála Vlka zachycuje dokument ČT Česká televize zařadila do vysílání nový dokument o kardinálu Miloslavu Vlkovi. Zachycuje posledních sedm let tohoto mimořádně aktivního a energického člověka. Kromě jeho veřejných aktivit nabízí i pohled do soukromí a do duše kardinála.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)