Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Neznámý pachatel posprejoval pravoslavný kostel v Praze nápisy jako Allahu Akbar či Smrt nablízku

Domácí zpravodajství

Neznámý pachatel posprejoval pravoslavný kostel v Praze nápisy jako Allahu Akbar či Smrt nablízku

TN. CZ / 4. 5. 2017 10:19

Neznámý vandal v noci na pátek 28. dubna poničil pravoslavný kostel Zesnutí Přesvaté Bohorodice na Olšanských hřbitovech v Praze na Žižkově, uvedla to na svém webu televize Nova. Vodítkem pro policii, která pachatele hledá, může být to, že nápisy jsou v azbuce a v ruštině. Pachatel na kostel nasprejoval nápisy jako Allahu Akbar či Smrt nablízku. 

Domácí zpravodajství

Evangelíci podpořili Jiřího Drahoše v předvolební kampani

e-cirkev.cz / 3. 5. 2017 23:53

Evangelíci podpořili Jiřího Drahoše v předvolební kampani Synodní rada Českobratrské církve evangelické přijala na svém pravidelném zasedání v úterý 2. května kandidáta pro prezidentské volby 2018 – profesora Jiřího Drahoše, který o sobě říká, že je nepraktikující katolík. Stanoviska prezidentského kandidáta i představitelů evangelické církve jsou velice podobná a synodní rada mu vyjádřila podporu v předvolební kampani.

Domácí zpravodajství

Slavnosti Navalis s bohatým programem zahájí Duka. Před rokem byl kritizován za jízdu kočárem

ČTK, red. / 3. 5. 2017 10:45

Slavnosti Navalis s bohatým programem zahájí Duka. Před rokem byl kritizován za jízdu kočárem Devátý ročník Svatojánských slavností Navalis 14. a 15. května nabídne chorvatské historické lodě, průlet rogal i premiéru hudebního díla skladatele Kryštofa Marka. Součástí slavnosti na počest svatého Jana Nepomuckého bude seskok parašutistů včetně průletu pod obloukem Karlova mostu v místě mučednické smrti Nepomuckého. Novináře o tom dnes za pořadatele informoval Zdeněk Bergman.

Ze světa

Papež v Egyptě: Jediným přípustným extremismem je láska. V letadle varoval před válkou s KLDR

ČTK, rad.vat. / 2. 5. 2017 10:10

Papež v Egyptě: Jediným přípustným extremismem je láska. V letadle varoval před válkou s KLDR Papež František na závěr své dvoudenní návštěvy Egypta odsloužil v Káhiře liturgii Následně poobědval s egyptskými představiteli katolické církve.  Hned první den se setkal při soukromé schůzce s egyptským prezidentem. Sobotní bohoslužba se konala na stadionu. Papež zaujal prohlášením, že pro věřícího je jediným přípustným extremismem láska."Jakýkoli jiný extremismus není od Boha a nelíbí se Bohu!

Ze světa

Velmistrem Maltézského řádu byl zvolen Dalla Torre. Šlechtický stav již nemá být podmínka pro funkci

ČTK / 2. 5. 2017 9:41

Velmistrem Maltézského řádu byl zvolen Dalla Torre. Šlechtický stav již nemá být podmínka pro funkci Prozatímním velmistrem Řádu maltézských rytířů byl na dobu jednoho roku zvolen Ital Giacomo Dalla Torre (72). Informují o tom zahraniční agentury. Předchozí velmistr Matthew Festing rezignoval na konci ledna kvůli sporu s papežem Františkem. Prozatímní velmistr má podle ČTK dohlížet na reformy, které mají obnovit klid v organizaci po sporu s Vatikánem.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)