Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Prosíme podpořte provoz magazínu Christnet.eu. Děkujeme za sdílení informace o nové adrese portálu

Výběr Christnetu

Prosíme podpořte provoz magazínu Christnet.eu. Děkujeme za sdílení informace o nové adrese portálu

Vlastní zpráva / 26. 4. 2017 9:46

Prosíme podpořte provoz portalu magazínu Christnet prostřednictvím transparentního účtu bez bankovních poplatků č. 2900316130/2010. Na účtu jsou aktuálně necelé čtyři tisíce korun, které nepokryjí měsíční náklady na provoz. Nově a jednodušším způsobem můžete podpořit provoz portálu i pomocí aplikace Darujme.cz. Děkujeme všem, kdo nás podpořili a podporují. Na konci minulého roku se magazín Christnet přesunul z domény Christnet.cz na novou adresu Christnet.eu. Děkujeme za sdílení informace o nové adrese portálu. Staré články naleznete jednoduchým přepisem v koncovce adresy (cz - eu). Sledovat nás můžete i na facebookovém profilu, který má již téměř dva tisíce příznivců.

Kultura

Halíkovo dílo je v USA nominováno na Knihu roku v oboru filozofie

ČTK / 24. 4. 2017 21:30

Halíkovo dílo je v USA nominováno na Knihu roku v oboru filozofie Kniha teologa a kněze Tomáše Halíka Chci, abys byl se stala jedním z finalistů na cenu Kniha roku (Foreword INDIES Book of the Year Awards) v oboru filozofie. Posláním ocenění je upozornit knihovníky a knihkupce na výjimečné publikace nezávislých vydavatelů a jejich autory.

Domácí zpravodajství

Varhany pro svatovítskou katedrálu postaví Španělé. Náklady půjdou do desítek milionů

ČTK / 24. 4. 2017 18:51

Varhany pro svatovítskou katedrálu postaví Španělé. Náklady půjdou do desítek milionů Nové varhany pro svatovítskou katedrálu postaví španělská firma Gerharda Grenzinga. Zhotovila už 138 nových varhan, mimo jiné i nástroj do bruselské či madridské katedrály, uskutečnila přes 90 rekonstrukcí či restaurování historických nástrojů. Nástroj pro Prahu bude inspirován francouzskými vlivy a umožní kromě klasické hudby hrát také současné varhanní skladby. Varhany si vyžádají investici 80 milionů korun a měly by se poprvé rozeznít v říjnu 2019. Smlouvu se zástupci firmy dnes v katedrále podepsal kardinál Dominik Duka.

Domácí zpravodajství

Skauti si na Hradě připomněli svatého Jiřího. Po loňském zákazu zazpívali hymnu raději potichu

ČTK / 24. 4. 2017 18:45

Skauti si na Hradě připomněli svatého Jiřího. Po loňském zákazu zazpívali hymnu raději potichu

Domácí zpravodajství

Prahou prošel několikatisícový Pochod pro život

ČTK/red / 22. 4. 2017 17:30

Prahou prošel několikatisícový Pochod pro život Centrem Prahy prošel dnes odpoledne průvod odpůrců potratů. Do akce s názvem Národní pochod pro život a rodinu se podle organizátorů z Hnutí pro život ČR zapojilo 5000 lidí. Pro letošní ročník organizátoři zvolili téma rodiny. "Rodina, přestože je pro každý národ fundamentální, není u nás dost oceňována - nejen od státu, ale celospolečensky," řekla ČTK místopředsedkyně Hnutí pro život ČR Zdeňka Rybová.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)