Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Třinci proběhne pochod pro život a rodinu k Pomníku nenarozeného dítěte na evangelickém hřbitově

Domácí zpravodajství

V Třinci proběhne pochod pro život a rodinu k Pomníku nenarozeného dítěte na evangelickém hřbitově

Vlastní zpráva / 12. 5. 2017 10:05

V pondělí 29. května se uskuteční druhý regionální pochod pro život a rodinu v Třinci. Vychází v 16 hodin z náměstí T. G. Masaryka a povede k místnímu sousoší s názvem Pomník nenarozeného dítěte. Pomník byl odhalen v září 2014 na evangelickém hřbitově v Třinci-Lyžbicích. Posvětil jej emeritní biskup Slezské církve evangelické augsburského vyznání Stanislav Piętak. Slavnostního aktu se zúčastnila i starostka Třince Věra Palkovská, představitelé jiných církví působících ve městě a občané.

Domácí zpravodajství

Jesenický soud otevřel případ pohlavního zneužívání knězem. Obtěžovaný mladík si vše údajně vymyslel

ČTK / 12. 5. 2017 9:24

Jesenický soud otevřel případ pohlavního zneužívání knězem. Obtěžovaný mladík si vše údajně vymyslel Jesenický okresní soud po šesti letech znovu otevřel kauzu bývalého katolického kněze Adama Stanislava Kuszaje, který byl v roce 2011 odsouzen za pohlavní zneužívání svého tehdy šestnáctiletého ministranta. K případu se soud tento týden vrátil poté, co loni v listopadu povolil obnovu řízení na základě nových důkazů. Jedna ze svědkyň totiž u soudu uvedla, že si mladík celou věc vymyslel. Mladík na svém svědectví trvá.

Domácí zpravodajství

Bohoslužba připomene vysvěcení katedrály a proces blahořečení kardinála Berana

Vlastní zpráva / 12. 5. 2017 9:16

Bohoslužba připomene vysvěcení katedrály a proces blahořečení kardinála Berana V katedrále svatého Víta bude dnes od 18:00 slavena bohoslužba k výročí posvěcení tohoto chrámu. Po dlouhé době, kdy byla stále rozestavěným torzem, byla dostavena až počátkem 20. století a vysvěcena 12. května 1929. U příležitosti výročí bude vyznamenáno několik osobností a ukončí se diecézní proces blahořečení kardinála Josefa Berana.

Ze světa

Prezident Trump navštíví Izrael i papeže

ČT24 / 10. 5. 2017 23:22

Prezident Trump navštíví Izrael i papeže Americký prezident Donald Trump koncem května navštíví Izrael, Vatikán a Saúdskou Arábii a první zahraniční cestu ve funkci hlavy státu uzavře účastí na summitu NATO v Bruselu a na summitu skupiny nejvyspělejších zemí G7 v sicilské Taormině. Napsal to podle České televize server Politico s odvoláním na své zdroje v Bílém domě.

Ze světa

Američtí kongresmani se setkali s dalajlamou a kritizovali Čínu

ČTK / 10. 5. 2017 17:27

Američtí kongresmani se setkali s dalajlamou a kritizovali Čínu Vůdkyně demokratické menšiny v americké Sněmovně reprezentantů Nancy Pelosiová dnes prohlásila, že Čína používá brutální taktiku a hospodářský vliv, aby potlačila volání Tibeťanů po autonomii. Pelosiová je společně s dalšími americkými zákonodárci na návštěvě v exilovém sídle tibetského duchovního vůdce dalajlamy v indické Dharamsále.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)