Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kvůli výběru prezidentského kandidáta se mi věřící zpovídali, říká český farář působící v New Yorku

Ze světa

Kvůli výběru prezidentského kandidáta se mi věřící zpovídali, říká český farář působící v New Yorku

ČTK / 20. 1. 2017 16:15

New York byl během loňských prezidentských voleb v USA baštou neúspěšné demokratické kandidátky Hillary Clintonové. Čeští a slovenští krajané, kteří odešli z někdejší komunistické vlasti, se ale klonili spíše na stranu pozdějšího republikánského vítěze Donalda Trumpa. V rozhovoru s ČTK to řekl farář Antonín Kocurek, který každou neděli vede v newyorské čtvrti Queens české bohoslužby.

Domácí zpravodajství

Do ostravsko-opavské diecéze přijde pomocný biskup

ČTK / 19. 1. 2017 15:59

Do ostravsko-opavské diecéze přijde pomocný biskup Do ostravsko-opavské diecéze, která si v loňském roce připomněla 20 let od svého vzniku, letos přijde pomocný biskup. Nápomocen by měl být biskupovi Františku Václavu Lobkowiczovi, který byl ještě loni vážně nemocný a musel podstoupit transplantaci. Jméno pomocného biskupa by mohlo být známo v první polovině roku, řekl dnes novinářům biskupský vikář pro pastoraci Vít Zatloukal.

Domácí zpravodajství

Rozsudek v kauze nošení hidžábu padne 27. ledna. Soudkyně musela vykázat veřejnost z jednání

ČTK / 18. 1. 2017 15:27

Rozsudek v kauze nošení hidžábu padne 27. ledna. Soudkyně musela vykázat veřejnost z jednání Obvodní soud pro Prahu 10 dnes vyslechl závěrečné řeči v případu somálské studentky, která žaluje zdravotnickou školu kvůli zákazu nošení muslimského šátku, takzvaného hidžábu. Rozsudek vynese 27. ledna. Soud jednal většinu dne neveřejně. Jeden z přítomných si v síni nasadil motorkářskou přilbu s tím, že vyjadřuje svou víru. Soudkyně ho z jednání vykázala, načež odpůrci islámu začali pak v soudní síni zpívat státní hymnu. Soudkyně Daniela Čejková proto veřejnost po hodině jednání vykázala.

Ze světa

Trump bude přísahat na dvě bible, vlastní a Lincolnovu

ČTK / 18. 1. 2017 15:23

Trump bude přísahat na dvě bible, vlastní a Lincolnovu Zvolený americký prezident Donald Trump bude v pátek při své inauguraci přísahat na dvě bible, rodinnou bibli a originální bibli Abrahama Lincolna. Oznámila to dnes inaugurační komise.

Domácí zpravodajství

Halík: Zeman nechce papeže k uctění Lidic, ale ke kampani. Ovčáček mluví o hlasech z pekla

ČTK / 16. 1. 2017 15:46

Halík: Zeman nechce papeže k uctění Lidic, ale ke kampani. Ovčáček mluví o hlasech z pekla Papež František by podle katolického kněze a teologa Tomáše Halíka neměl přijmout pozvání českého prezidenta Miloše Zemana k uctění památky lidické tragédie. Zeman opětovně hlavu katolické církve pozval do České republiky koncem minulého týdne. Podle Halíka, držitele prestižní Templetonovy ceny a Zemanova kritika, tím prezident nesleduje uctění památky lidických obětí, ale jde mu o zneužití popularity papeže k vlastní sebeprezentaci v předvolební prezidentské kampani

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)