Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Účastníci mírového pochodu do Sýrie překročili české hranice. Dnes je uvítá biskup v Litoměřicích

Domácí zpravodajství

Účastníci mírového pochodu do Sýrie překročili české hranice. Dnes je uvítá biskup v Litoměřicích

Vlastní zpráva / 11. 1. 2017 12:55

O Vánocích vyrazilo z Berlína několik stovek poutníků na dlouhou cestu do syrského Aleppa. Pochod je naplánován zhruba na šest měsíců.  V pondělí 9. ledna dorazili na hranice s Českou republikou a přešli přes české pohraniční hory do Ústí nad Labem. Dnes, po cestě údolím Labe, dorazí do Litoměřic, kde je na Mírovém náměstí uvítá i litoměřický biskup Jan Baxant. V neděli 15. ledna dojde pochod z Roztok do Prahy. České území by měli opustit 2. února, kdy překročí u Mikulova rakouské hranice.

Domácí zpravodajství

Súdánský soud vyslechl obhajobu vězněného Čecha Petra Jaška

ČTK / 11. 1. 2017 12:14

Súdánský soud vyslechl obhajobu vězněného Čecha Petra Jaška Soud v súdánské metropoli Chartúmu tento týden vyslechl obhajobu českého občana Petra Jaška, který v této africké zemi čelí obvinění z protistátní činnosti a dalších zločinů. Přizvaní svědci uvedli, že Jašek pouze předal šek na léčbu zraněného studenta Alího Umara a nesnažil se financovat rebelská hnutí, jak tvrdí obžaloba. Konečný verdikt by měl padnout 23. ledna.

Domácí zpravodajství

Tématem letošního Týdne modliteb za jednotu křesťanů bude smíření

ČTK / 10. 1. 2017 17:20

Tématem letošního Týdne modliteb za jednotu křesťanů bude smíření V příštím týdnu začne tradiční týden modliteb za jednotu křesťanů. Na severní polokouli se vždy drží od 18. do 25. ledna. Týden je ohraničen 18. lednem, kdy se připomíná svátek Panny Marie, Matky jednoty křesťanů, a 25. lednem, svátkem obrácení apoštola Pavla. Na mnoha místech se konají ekumenické bohoslužby a setkání věřících různých křesťanských vyznání.

Ze světa

Papež nechce jezdit v obrněných autech, byť si je vědom nebezpečí

ČTK / 9. 1. 2017 11:15

Papež nechce jezdit v obrněných autech, byť si je vědom nebezpečí Papež František si uvědomuje, že může být terčem útoku, ale přesto hodlá nadále jezdit v normálních neobrněných automobilech a bez velkého bezpečnostního doprovodu. "Nemohu jezdit v neprůstřelných autech nebo v uzavřených papamobilech s neprůstřelnými skly," říká papež. "Zcela chápu potřebu zajištění bezpečnosti a jsem za to (bezpečnostním pracovníkům) vděčný, ale biskup je pastor, otec a mezi ním a lidmi nemůže být příliš bariér", uvedl František v úvodu k nové knize věnované jeho dosavadním zahraničním cestám.

Domácí zpravodajství

Tříkrálovou bohoslužbou zakončil papež František oslavy Vánoc, pak pozval bezdomovce

ČTK / 7. 1. 2017 13:53

Tříkrálovou bohoslužbou zakončil papež František oslavy Vánoc, pak pozval bezdomovce Tříkrálovou bohoslužbou ve Svatopetrském chrámu dnes papež František zakončil oslavy Vánoc. Pontifex věřící vyzval, aby boha hledali na okrajích společnosti a nikoli v palácích. Na závěr mše pozval papež na jídlo a pití tři stovky bezdomovců a migrantů.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)