Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ministerstvo kultury odmítlo registrovat Konopnou církev

Domácí zpravodajství

Ministerstvo kultury odmítlo registrovat Konopnou církev

ČTK/red. / 4. 1. 2017 22:59

Ministerstvo kultury zamítlo žádost Konopné církve o registraci. Společenství, které prosazuje konopí jako lék, podalo proti rozhodnutí úředníků žalobu. Úřad podle něj neuvedl žádný zákonný důvod, proč církev neregistroval. Loni ministerstvo odmítlo zaregistrovat i sdružení nazvané Lvi kulatého stolu - Řád Zemí Koruny české. Příčinou zamítnutí návrhu je obvykle nesplnění podmínek stanovených pro registraci zákonem, řekla ČTK mluvčí úřadu Simona Cigánková. Podle Dvořáka ale ministerstvo posuzuje všechny potenciální církve jen pohledem křesťanů či katolíků. 

Domácí zpravodajství

V malostranském kostele si připomněli oběti útoku v Berlíně

ČTK/red. / 4. 1. 2017 22:49

V malostranském kostele si připomněli oběti útoku v Berlíně Čtyři desítky lidí si dnes v kostele svatého Karla Boromejského v Praze na Malé Straně připomněly oběti prosincového teroristického útoku v Berlíně, mezi nimiž byla i jedna Češka. Na smuteční mši vedené v češtině a němčině vyjádřili lítost nad smrtí 12 lidí, soucit s pozůstalými i naději, že se lidé ve světě v budoucnu budou zasazovat o mír a odmítnou násilí.

Ze světa

U bran Vatikánu otevřel McDonald's

ČTK / 4. 1. 2017 10:20

U bran Vatikánu otevřel McDonald's U bran Vatikánu otevřel svou pobočku americký řetězec restaurací rychlého občerstvení McDonald's. Proti záměru otevřít provozovnu v blízkosti Svatopetrské baziliky přitom protestovali dříve někteří kardinálové i obyvatelé Říma.

Ze světa

V Polsku zemřela v 95 letech česká řeholnice a vězenkyně svědomí

ČTK / 3. 1. 2017 20:59

V Polsku zemřela v 95 letech česká řeholnice a vězenkyně svědomí  Ve věku 95 let zemřela v pondělí v Krakově česká řeholnice, příslušnice řádu bosých karmelitek Anna Magdalena Schwarzová. Byla náboženskou aktivistkou, nebála se církev kritizovat, věznili ji nacisté i komunisté. V roce 2010 dostala Řád Tomáše Garrigua Masaryka a Cenu Václava Bendy, v roce 2011 obdržela Cenu Paměti národa. O jejím úmrtí dnes ČTK informovala Jana Háková ze společnosti Post Bellum, která Ceny Paměti národa udílí a která byla s řeholnicí v kontaktu.

Domácí zpravodajství

LN: Kardinál Vlk strávil konec roku kvůli srdci v nemocnici

Vlastní zpráva / 2. 1. 2017 15:17

LN: Kardinál Vlk strávil konec roku kvůli srdci v nemocnici Kardinál a bývalý pražský arcibiskup Miloslav Vlk strávil konec uplynulého roku v nemocnici, lékaři rozhodli o jeho hospitalizaci kvůli srdečním potížím, píše dnes server Lidovky.cz, který uvádí i více podrobností o zdravotním stavu emeritního pražského arcibiskupa. Kardinál proto zrušil svůj veškerý vánoční program. Současně si na první polovinu ledna naplánoval volno, aby se mohl v klidu doléčit.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)