Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ekumenická bohoslužba za krajinu zakončí pouť od románského  kostela Stětí sv. Jana Křtitele

Domácí zpravodajství

Ekumenická bohoslužba za krajinu zakončí pouť od románského kostela Stětí sv. Jana Křtitele

Vlastní zpráva / 18. 5. 2017 7:08

Ekologická sekce České křesťanské akademie ve spolupráci s občanskými sdruženími a s městskou částí Praha-Suchdol zvou na již desátou ekumenickou bohoslužbu za krajinu v sobotu 27. května v 15 hodin na levém břehu Vltavy, na zahradě nad Sedleckými skalami. Bohoslužbě předchází pouť od románského kostela Stětí sv. Jana Křtitele v Dolních Chabrech; začíná v 11 hodin a vede pěšky krajinou se zastávkami.

Domácí zpravodajství

V radě Luterského světového svazu zasedne poprvé i Češka

e-cirkev.cz / 16. 5. 2017 21:27

V radě Luterského světového svazu zasedne poprvé i Češka Olga Navrátilová z Českobratrské církve evangelické se stala první Češkou v radě Luterského světového svazu. Byla zvolena na dvanáctém valném shromáždění svazu, které se ve Windhoeku v Namibii koná v těchto dnech.

Domácí zpravodajství

Synod Slezské evangelické církve uvede do úřadu nového biskupa Tyrlíka. Připomene výročí reformace

sceav / 16. 5. 2017 9:48

Synod Slezské evangelické církve uvede do úřadu nového biskupa Tyrlíka. Připomene výročí reformace 32. řádný synod Slezské církve evangelické augsburského vyznání (SCEAV) se bude konat ve dnech 19. a 20. května v budově Diakonického a vzdělávacího centra Vladislava Santariuse v Českém Těšíně. V jubilejním roce, kdy si církve připomínají pětisté výročí začátku reformace, bude hlavním tématem synodu právě poselství Reformace. Letos v květnu také dochází k výměně biskupů. Úřad po šesti letech opouští Jan Wacławek a jeho post přejímá Tomáš Tyrlík

Domácí zpravodajství

Na konci týdne zasedá synod Českobratrské církve evangelické

red. / 15. 5. 2017 13:36

Na konci týdne zasedá synod Českobratrské církve evangelické Praze se ve dnech 18.-20. května koná 3. zasedání 34. synodu Českobratrské církve evangelické. Synod se na svém letošním setkání bude zabývat například hospodařením církve, změnami církevních zřízení a řádů, novým logem, budovami škol Evangelické akademie v Praze nebo právem farářů oddávat. Na programu je i jednání o novém evangelickém zpěvníku či strategickém plánu církve.května 2017 v Praze.

Domácí zpravodajství

Noc kostelů otevře 9. června v Česku na 1500 chrámů

ČTK / 15. 5. 2017 13:15

Noc kostelů otevře 9. června v Česku na 1500 chrámů Přibližně 1500 chrámů, kostelů a modliteben otevře 9. června po celé České republice už tradiční Noc kostelů. Otevírat se budou i prostory, kam se běžně nelze podívat a vstup bude všude zdarma. Během Noci kostelů se mohou lidé setkat s křesťanstvím jak v podobě prohlídky architektonických skvostů, tak prostřednictvím setkání s jeho představiteli i s jeho idejemi.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)