Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Tříkrálovou bohoslužbou zakončil papež František oslavy Vánoc, pak pozval bezdomovce

Domácí zpravodajství

Tříkrálovou bohoslužbou zakončil papež František oslavy Vánoc, pak pozval bezdomovce

ČTK / 7. 1. 2017 13:53

Tříkrálovou bohoslužbou ve Svatopetrském chrámu dnes papež František zakončil oslavy Vánoc. Pontifex věřící vyzval, aby boha hledali na okrajích společnosti a nikoli v palácích. Na závěr mše pozval papež na jídlo a pití tři stovky bezdomovců a migrantů.

Domácí zpravodajství

Zeman se sešel s Dukou na tříkrálovém obědě

ČTK / 7. 1. 2017 13:46

Zeman se sešel s Dukou na tříkrálovém obědě Prezident Miloš Zeman a arcibiskup Dominik Duka se setkali u tradičního tříkrálového oběda. Poslechli si krátké hudební představení koledníků a podpořili tříkrálovou sbírku Charity ČR. Oběd se konal v sídle arcibiskupství na pražském Hradčanském náměstí.

Domácí zpravodajství

Tři králové neexistovali, přesto vyrazí do ulic s velbloudy i ve speciální tramvaji

ČTK/red. / 6. 1. 2017 10:06

Tři králové neexistovali, přesto vyrazí do ulic s velbloudy i ve speciální tramvaji Průvody s velbloudy, koncerty nebo i jízdy speciální tramvaje budou provázet dnešní svátek Tří králů. Tradičně budou ulicemi procházet trojice v kostýmech králů Kašpara, Melichara a Baltazara a žehnat domácnostem. Tříkrálový svátek je také spojen se sbírkami na potřebné, posedmnácté se koná celorepubliková sbírka neziskové organizace Charita ČR, která začala již 1. ledna.

Domácí zpravodajství

Členové komunity Dvanácti kmenů se po zásahu policie přestěhovali z Německa do Česka

ČTK/red / 6. 1. 2017 9:44

Členové komunity Dvanácti kmenů se po zásahu policie přestěhovali z Německa do Česka Členové křesťanské komunity Dvanáct kmenů, kterou v Německu opakovaně vyšetřovaly místní úřady, se na přelomu roku ze spolkové republiky přestěhovali do Česka. Uvedla to německá média, podle nichž tak už v Německu nezůstává žádný člen komunity. Uskupení odmítá posílat děti do veřejných škol a používá kontroverzní výchovné metody, včetně fyzických trestů, kvůli čemuž se opakovaně dostalo do střetu s německými úřady.

Ze světa

Satirický týdeník Charlie Hebdo je odhodlán pokračovat v kritice všech náboženství

ČTK / 6. 1. 2017 9:35

Satirický týdeník Charlie Hebdo je odhodlán pokračovat v kritice všech náboženství Francouzský satirický týdeník Charlie Hebdo se dva roky po krvavém teroristickém útoku proti své redakci stále cítí ohrožen, přesto je ale odhodlán ve své sžíravé kritice všech náboženství pokračovat. Ve zvláštním vydání odsuzuje intelektuály, kteří podle něj podceňují hrozbu islámu. K výročí povraždění celkem 17 lidí v redakci i jinde v Paříži, jehož se v lednu 2015 dopustili džihádisté, se dnes v metropoli konaly pietní akce za účasti starostky Anne Hidalgové a ministra vnitra Bruna Le Rouxe.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)