Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Novým generálním sekretářem Ekumenické rady církví byl zvolen starokatolík Petr Jan Vinš

Domácí zpravodajství

Novým generálním sekretářem Ekumenické rady církví byl zvolen starokatolík Petr Jan Vinš

ERC, red. / 25. 11. 2016 13:52

Ve čtvrtek se konalo v Praze v zasedacích prostorách ústředí Českobratrské církve evangelické 13. valné shromáždění Ekumenické rady církví v ČR, kterého se zúčastnili zástupci členských církví a pozrovatelů ERC. Na programu zasedání byla také volba nového generálního sekretáře ERC pro nadcházející čtyřleté období, tím byl zvolen ThDr. Petr Jan Vinš, který je duchovním Starokatolické církve a lektorem Univerzity Karlovy.

Domácí zpravodajství

Katolická církev loni investovala 1,2 miliardy pro příští výnosy

ČTK / 23. 11. 2016 12:11

Katolická církev loni investovala 1,2 miliardy pro příští výnosy Katolická církev v loňském roce investovala 1,2 miliardy korun s cílem budoucího výnosu. Další miliardu vložila do školství, zdravotnictví, sociální oblasti či péče o památky. Na tiskové konferenci to dnes uvedli zástupci České biskupské konference (ČBK).

Domácí zpravodajství

Prezident Zeman udělil milost odsouzené ženě na žádost papeže Františka

ČTK / 22. 11. 2016 12:00

Prezident Zeman udělil milost odsouzené ženě na žádost papeže Františka Prezident Miloš Zeman udělil milost dvěma vězeňkyním. Jedné z nich na žádost papeže Františka ke konci Svatého roku milosrdenství, jde o mladou ženu starající se ve vězení o dítě, které by po dosažení tří let muselo od matky. 

Ze světa

Papežův list Misericordia et Misera navazuje na Rok milosrdenství

cirkev.cz, ČTK, red. / 22. 11. 2016 11:11

Papežův list Misericordia et Misera navazuje na Rok milosrdenství  Den po skončení Roku milosrdenství vydal papež František apoštolský list Misericordia et Misera (Milosrdenství a ubohá). Ukazuje v něm cesty, jimiž se má církev ubírat po skončení Svatého roku, aby byla i nadále nástrojem milosrdenství, uvádí stránky České biskupské konference církev.cz. Současně ustanovuje Světový den chudých.

Ze světa

V Súdánu pokračoval soud s křesťanským pracovníkem Petrem Jaškem, zatím bez rozsudku

ČTK / 21. 11. 2016 21:23

V Súdánu pokračoval soud s křesťanským pracovníkem Petrem Jaškem, zatím bez rozsudku V Súdánu se dnes konalo další státní soudního procesu s českým občanem Petrem Jaškem, který čelí obvinění z protistátní činnosti. ČTK to sdělila mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. Příště soud zasedne za týden, rozsudek ale podle Lagronové pravděpodobně nepadne.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)