Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež odmítl, že by v reformním úsilí v církvi čelil opozici

Ze světa

Papež odmítl, že by v reformním úsilí v církvi čelil opozici

ČTK / 11. 11. 2016 13:49

Papež František nesouhlasí s tím, že ve svém reformním úsilí čelí v katolické církvi konfrontaci. Rovněž odmítá, že by měl nějaké odpůrce. Pontifex to řekl v rozhovoru, který poskytl římskému listu la Repubblica.

Domácí zpravodajství

Bohoslužba ve vojenském kostele připomněla válečné veterány

ČTK / 10. 11. 2016 23:22

Bohoslužba ve vojenském kostele připomněla válečné veterány Oběti válek i vojáky, kteří v nich bojovali, dnes připomněla ekumenická bohoslužba ve vojenském kostele svatého Jana Nepomuckého v Praze na Hradčanech. Bohoslužba se konala den před Dnem válečných veteránů. Večer si pak válečné veterány na koncertu Ústřední hudby Armády ČR v Rudolfinu připomněli  i prezidenti Česka a Slovenska Miloš Zeman a Andrej Kiska.

Ze světa

Vatikánský státní sekretář Pietro Parolin si přeje, aby Trump přispěl k míru ve světě

radVat / 9. 11. 2016 23:57

Vatikánský státní sekretář Pietro Parolin si přeje, aby Trump přispěl k míru ve světě K volbě nového prezidenta USA Donalda Trumpa se dnes podle Vatikánského rozhlasu vyjádřil také kardinál státní sekretář Pietro Parolin, který se modlí, aby jej Pán osvěcoval a podporoval ve službě vlasti a také ve službě blahobytu a míru ve světě. "Myslím, že dnes všichni musíme pracovat na tom, aby se změnila situace ve světě, protože jde o situaci hlubokého rozkolu a vážného konfliktu“, dodal státní sekretář.

Domácí zpravodajství

Policie zatkla nelegální pracovníky v jedné z budov místní pravoslavné církve

ČTK / 8. 11. 2016 17:33

Policie zatkla nelegální pracovníky v jedné z budov místní pravoslavné církve Cizinecká policie zatkla ve čtvrtek v jedné z budov pravoslavné církve v Praze v Šárecké ulici sedm lidí. Šlo podle ní o nelegálně pracující cizince. Policie s nimi následně zahájila řízení o správním vyhoštění, magazínu Christnet.cz tuto zprávu včera potvrdil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Výběr Christnetu

Prosíme přispějte do konce roku na provoz magazínu Christnet. Děkujeme za Vaši celoroční podporu

Vlastní zpráva / 7. 11. 2016 9:46

Prosíme přispějte do konce roku na provoz magazínu Christnet. Děkujeme za Vaši celoroční podporu Děkujeme čtenářům magazínu Christnet za celoroční podporu. Zbývá ještě několik dní do konce roku pro možnost poskytnutí daru, který lze odepsat z daňového základu z příjmů za uplynulý rok. Prosíme proto podpořte provoz redakce magazínu Christnet prostřednictvím transparentního účtu bez bankovních poplatků č. 2900316130/2010. Děkujeme všem, kdo nás podpořili a podporují.  Potvzení pro odpis z daňového základu Vám vystavíme během ledna. Portál Christnet je financován především z Vašich darů. Jedná se o unikátní ekumenický projekt, který běží již 16 let bez přímé závislosti na žádné existující církvi, nadaci nebo státní instituci. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)