Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Prezident Miloš Zeman udělil státní vyznamenání kardinálu Dukovi

Domácí zpravodajství

Prezident Miloš Zeman udělil státní vyznamenání kardinálu Dukovi

Vlastní zpráva / 28. 10. 2016 20:32

Přezident Miloš Zeman letos propůjčil Řád Bílého lva občanské skupiny pražskému arcibiskupovi Domikovi Dukovi. Zeman v úvodním projevu na slavnostním večeru ve Vladislavském sálu Pražského hradu uvedl, že navazuje na tradici vyznamenávání českých kardinálů a je rád, že v této tradici může pokračovat.

Ze světa

Papež vyzval k přijímaní pocestných, do Říma přiletěli uprchlíci z Aleppa a dalších obléhaných měst

cirkev.cz, sant´egidio, red. / 28. 10. 2016 16:37

Papež vyzval k přijímaní pocestných, do Říma přiletěli uprchlíci z Aleppa a dalších obléhaných měst Pravidelnou středeční generální audienci věnoval papež František dvěma skutkům milosrdenství: přijímat pocestné a odívat nahé. Římský biskup vyzval k přijímání těch, kdo prchají před válkami nebo nelidskými podmínkami. V Říme také tento týden přivítali 128 uprchlíků ze Sýrie, kteří mohli odejít do bezpečí skrze humanitární koridory ze syrského Aleppa, Homsu a Hasakahy. 

Ze světa

Vatikán odtajní své archivy týkající se diktatury v Argentině

ČTK / 26. 10. 2016 23:32

Vatikán odtajní své archivy týkající se diktatury v Argentině Argentinská církev a Vatikán oznámily, že odtajní své archivy týkající se diktatury v Argentině v letech 1976-1983. Přístup k asi 3000 dokumentů, většinou dopisů, v nichž příbuzní obětí za diktatury žádali tamní církev o pomoc, ale budou mít jen poškození a pozůstalí. Podle expertů může tento krok pomoci objasnit i některé případy zmizení osob či vypátrat děti, které režim odebíral matkám z řad opozice. Během vlády vojenské junty a zmizely beze stopy tisíce občanů. 

Ze světa

Pozůstalí katolíků nebudou smět popel zesnulých rozptýlit či ho mít doma

ČTK, rad.vat. / 25. 10. 2016 19:38

Pozůstalí katolíků nebudou smět popel zesnulých rozptýlit či ho mít doma Pozůstalí katolíků, kteří byli po pohřbu zpopelněni, nebudou smět popel svých zesnulých nechat rozptýlit ani si urnu ponechat doma. Vyplývá to z nových církevních pravidel, která dnes zveřejnil Vatikán. Podle nového dokumentu by měli lidé popel svých zesnulých uchovat na důstojných, církví stanovených místech.

Domácí zpravodajství

Kardinál Vlk odsoudil „kšeftování“ se státními vyznamenáními, Duka i Baxant se oslav zúčastní

ČTK / 25. 10. 2016 17:54

Kardinál Vlk odsoudil „kšeftování“ se státními vyznamenáními, Duka i Baxant se oslav zúčastní Kardinál Miloslav Vlk odsoudil „kšeftování“ se státními vyznamenáními v aféře kolem ocenění Jiřího Bradyho. Bývalý pražský arcibiskup vyzval k neúčasti na ceremoniálu 28. října na Pražském hradě, kdy budou vyznamenání předána. Lidé by podle něj také v budoucnu měli lépe vybírat kandidáty na prezidenta.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 96)