Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kázání prof. Piťhy označil státní zástupce za dezinterpretaci, jeho výroky ale trestným činem nejsou

Domácí zpravodajství

Kázání prof. Piťhy označil státní zástupce za dezinterpretaci, jeho výroky ale trestným činem nejsou

ČTK, red. / 14. 1. 2019 18:31

Výroky kněze Petra Piťhy o takzvané Istanbulské úmluvě nebyly trestný čin. Trestní oznámení České ženské lobby (ČŽL) kvůli Piťhovu kázání vyhodnotil státní zástupce jako nedůvodné. Slova o nadvládě homosexuálů, odebírání dětí či koncentračních táborech po přijetí dokumentu označil za záměrnou dezinterpretaci a zveličení bez podkladu v textu.

Domácí zpravodajství

50. výročí upálení Jana Palacha připomene řada vzpomínkových akcí

Vlastní zpráva / 14. 1. 2019 11:21

50. výročí upálení Jana Palacha připomene řada vzpomínkových akcí Česká republika si tento týden připomína 50. výročí upálení Jana Palacha, ke kterému došlo 16. ledna 1969. O tři dny později Palach zemřel. Celá řada institucí se zapojí do vzpomínek na sebeobětující čin mladého  studenta filosofie Jana Palacha. Centrem akcí se stane Václavské náměstí a Filosofická fakulta Univerzity Karlovy. Řadu vzpomínkových akcí připravují i církve.

Ze světa

Gallup: Důvěra v katolickou církev v USA prudce klesla

ČTK / 12. 1. 2019 10:29

Gallup: Důvěra v katolickou církev v USA prudce klesla Důvěryhodnost katolické církve ve Spojených státech po skandálech se sexuálním zneužíváním prudce klesá, vyplývá z prosincového průzkumu amerického Gallupova ústavu. Ve srovnání s rokem 2017 poklesla o 18 procent na rekordních 31 procent.

Ze světa

Inaugurace Madura vyvolala rozkol mezi místní církví a Vatikánem

ČTK / 11. 1. 2019 21:01

Inaugurace Madura vyvolala rozkol mezi místní církví a Vatikánem Inaugurace venezuelského prezidenta Nicoláse Madura na další funkční období způsobila rozkol mezi tamní katolickou církví a Vatikánem. Čtvrtečního ceremoniálu se totiž podle argentinského tisku zúčastnil zástupce Vatikánu ve Venezuele. Místní katolická církev přitom považuje pokračování autoritářského prezidenta v úřadu za nelegitimní.

Domácí zpravodajství

Zeman uvažuje o státním vyznamenání pro Piťhu, poobědval s Dukou

ČTK / 10. 1. 2019 23:38

Zeman uvažuje o státním vyznamenání pro Piťhu, poobědval s Dukou Prezident Miloš Zeman uvažuje o tom, že bude vetovat případné uzákonění možnosti manželství pro homosexuály. Uvedl také, že uvažuje o tom, že by dal Řád Tomáše Garrigua Masaryka katolickému knězi Petru Piťhovi.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 131)