Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Církevní azyl dostalo loni v Německu přes 1100 uprchlíků. Také iráčtí křesťané z českého programu

Ze světa

Církevní azyl dostalo loni v Německu přes 1100 uprchlíků. Také iráčtí křesťané z českého programu

ČTK, red. / 2. 5. 2017 9:35

V Německu roste počet případů, kdy běžencům azyl poskytují náboženské organizace, aby je tak ochránily před deportací. Církevní azyl dostala loni v červenci také skupina iráckých křesťanů, která předtím odešla z Česka, kam se dostala v rámci zvláštního programu Nadačního fondu Generace 21. Azyl dostali od Evangelické jednoty bratrské v saské obci Herrnhut (Ochranov). Odjezd skupiny Iráčanů měl v České republice vážné dopady na celý projekt přesídlování běženců z míst postižených válkou.

Domácí zpravodajství

Plzeňský biskup Holub chce jmenovat svého zástupce na Karlovarsku

ČTK / 1. 5. 2017 9:40

Plzeňský biskup Holub chce jmenovat svého zástupce na Karlovarsku Rok učení, cestování po diecézi, poznávání kněží a farností, navazování osobních kontaktů se zástupci samospráv a hledání vlastní cesty má za sebou plzeňský biskup Tomáš Holub. Před rokem přijal v Plzni biskupské svěcení s stal se druhým biskupem od vzniku plzeňské diecéze.

Ze světa

Papež František dnes zahájí dvoudenní návštěvu Egypta

ČTK, cirkev.cz, red. / 28. 4. 2017 10:14

Papež František dnes zahájí dvoudenní návštěvu Egypta Papež František dnes zahájí dvoudenní návštěvu Egypta, necelý měsíc poté, co si teroristické útoky na dva koptské kostely vyžádaly životy 45 lidí. Papeže Františka do Egypta pozval prezident Abdal Fattáh Sísí a imám káhirské mešity Al-Azhar šajch Muhammad Ahmad Tájib. Sám papež na svém twitteru ve čtvrtek oznámil, že do Egypta přijede s poselstvím míru.

Ze světa

Papež František podpořil posttraumatickou péči o syrské děti. Kvůli Sýrii by mohl jednat s Trumpem

radVat / 27. 4. 2017 21:07

Papež František podpořil posttraumatickou péči o syrské děti. Kvůli Sýrii by mohl jednat s Trumpem Papež František vyzval dětskou nemocnici Svatého stolce Bambin Gesú, aby po podpůrném projektu ve Středoafrické republice zahájila péči o syrské děti trpící posttraumatickým stresovými poruchami v důsledku dlouhotrvající války. Cílem tříletého projektu organizovaného ve spolupráci s nadací Jana Pavla II. je formace odborných pracovníků, kteří budou působit přímo v Sýrii, kde je počet traumatizovaných dětí velmi vysoký.

Domácí zpravodajství

Arcibiskupství staví za Prahou budovu pro technologickou firmu

ČTK / 26. 4. 2017 10:04

Arcibiskupství staví za Prahou budovu pro technologickou firmu Budovu pro sídlo japonské technologické firmy staví v Dolních Břežanech pražské arcibiskupství. Firma Rigaku, která už v Česku spolupracuje s některými vědeckými a akademickými pracovišti, patří k velkým světovým výrobcům vědecké zobrazovací techniky. V administrativní budově v Břežanech bude jen v nájmu. Stavba by měla být dokončena v prvním čtvrtletí příštího roku.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)