Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Vatikán požádal poradenskou firmu EY o kontrolu svých financí

Ze světa

Vatikán požádal poradenskou firmu EY o kontrolu svých financí

ČTK / 19. 11. 2013 8:20

Vatikán si najal další mezinárodní poradenskou společnost na kontrolu svých financí. Hospodaření administrativy Vatikánského městského státu prověří mezinárodní auditorská a poradenská společnost EY, nazývaná dříve Ernst & Young, a poskytne odpovídající poradenství. Podle agentury AP to Vatikán uvedl ve včerejším sdělení. 

Ze světa

Limburský biskup nemusí před soud pro křivou výpověď, když zaplatí pokutu

ČTK / 18. 11. 2013 17:48

Limburský biskup nemusí před soud pro křivou výpověď, když zaplatí pokutu Soud v Hamburku předběžně zastavil trestní řízení proti německému biskupovi Franzi-Peteru Tebartzi-van Elstovi, kterého Vatikán v říjnu poslal do dočasného vyhnanství kvůli skandálu s předraženou rezidencí v Limburgu. Kontroverzní duchovní byl podezřelý z křivé výpovědi ohledně jeho luxusního letu do Indie. Aby se vyhnul soudnímu projednávání svého případu, musí biskup zaplatit 20.000 eur (zhruba 543.000 Kč), oznámil dnes vrchní zemský soud v Hamburku. 

Ze světa

Vánoční strom pro papeže pochází z Bavorska, poblíž hranic s ČR

ČTK / 18. 11. 2013 17:42

Vánoční strom pro papeže pochází z Bavorska, poblíž hranic s ČR Vánoční strom pro papeže Františka, který bude o svátcích zdobit Svatopetrské náměstí, vyrostl v bavorském městečku Waldmünchen, jen několik kilometrů od českých hranic. Informovala o tom dnes katolická zpravodajská agentura Kathpress.

Domácí zpravodajství

Zástupci církví se ve čtvrtek setkají s ČSSD kvůli revizi majetkového vyrovnání

ČTK / 18. 11. 2013 14:44

Zástupci církví se ve čtvrtek setkají s ČSSD kvůli revizi majetkového vyrovnání Kvůli majetkovému vyrovnání se církve a ČSSD sejdou ve čtvrtek, schůzky se zúčastní zástupci České biskupské konference (ČBK), Federace židovských obcí a Ekumenické rady církví. O setkání požádal předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka, jehož strana usiluje o revizi církevních restitucí vyjednaných předchozí vládou Petra Nečase (ODS). ČSSD by ráda snížila finanční kompenzace nebo vyňala Hrad z restitucí. 

Ze světa

Arcibiskup Pietro Parolin nastoupil do úřadu státního sekretáře Svatého stolce

Radiovaticana.cz / 18. 11. 2013 12:40

Arcibiskup Pietro Parolin nastoupil do úřadu státního sekretáře Svatého stolce Ve vatikánském Domě sv. Marty se v sobotu ubytoval nový státní sekretář Svatého stolce, arcibiskup Pietro Parolin. Jak informoval tiskový mluvčí P. Lombardi, v pondělí mons. Parolin zahájí pracovní činnost ve své kanceláři v Apoštolském paláci. Dosud není jisté, zda se také nastěhuje do oficiálního služebního bytu v témže paláci.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)