Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Vrba a Wetzler útěkem z Osvětimi zachránili na 200.000 Židů

Ze světa

Vrba a Wetzler útěkem z Osvětimi zachránili na 200.000 Židů

ČTK / 8. 4. 2019 11:35

Symbolem vyvražďování Židů za druhé světové války se stal vyhlazovací tábor Osvětim, kde bylo zmařeno 1,1 milionu lidských životů, převážně Židů. Několika málo vězňům se z Osvětimi podařilo uniknout, nejznámějším byl útěk dvou slovenských Židů Alfreda Wetzlera a Waltera Rosenberga (Rudolfa Vrby), kteří jako jedni z prvních informovali svět o prožitých hrůzách.

Ze světa

Německý soud se zabývá antisemitským reliéfem na kostele

ČTK, red. / 8. 4. 2019 11:37

Německý soud se zabývá antisemitským reliéfem na kostele Neobvyklou stížností na antisemitismus se musí zabývat soud v německé spolkové zemi Sasko-Anhaltsko. Žalobu na církevní obec ve Wittenbergu podal muž, jemuž se nelíbí část gotické výzdoby místního kostela.

Domácí zpravodajství

Ministr spravedlnosti kritizoval Dukův návrh povinného oznamování zneužívání

ČTK / 7. 4. 2019 0:17

Ministr spravedlnosti kritizoval Dukův návrh povinného oznamování zneužívání Ministr spravedlnosti Jan Kněžínek (za ANO) zkritizoval návrh povinného oznamování sexuálního zneužívání, který prosazuje arcibiskup Dominik Duka. Uvedl to dnes server Seznam Zprávy. Ministerstvo se k návrhu staví skepticky, potvrdil ČTK mluvčí úřadu Vladimír Řepka. Neznamená to však podle něj, že se vláda novelou nebude zabývat.

Ze světa

Washingtonským arcibiskupem byl jmenován Wilton Gregory. Jeho předchůdci odešli kvůli zneužívání

ČTK / 7. 4. 2019 0:00

Washingtonským arcibiskupem byl jmenován Wilton Gregory. Jeho předchůdci odešli kvůli zneužívání Novou hlavou katolické církve ve Washingtonu jmenoval papež František atlantského arcibiskupa Wiltona Gregoryho. Gregory post washingtonského arcibiskupa přebírá v době, kdy dva jeho předchůdci čelí skandálu sexuálního zneužívání.

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka podal kvůli zneužívání trestní oznámení, obět mu však „obrat“ nevěří

ČTK / redakce / 4. 4. 2019 0:59

Kardinál Duka podal kvůli zneužívání trestní oznámení, obět mu však „obrat“ nevěří Pražské arcibiskupství podalo trestní oznámení na kněze, který údajně před lety sexuálně zneužíval tehdy nezletilého Jiřího Kylara, v současné době svinařského zastupitele. Deníku N to potvrdila kancléřka arcibiskupství Marie Kolářová.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)