Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet

Domácí zpravodajství

Brno má nový památník věrozvěstů

ČTK / 6. 6. 2013 15:43

Brno má ode dneška památník moravských duchovních patronů, svatého Cyrila a Metoděje. Vybudován byl u katedrály na Petrově. Moderně pojaté sousoší zachycuje dvě stojící postavy, symbolizující věrozvěsty, mezerami v něm ve tvaru dvojramenného kříže prosvítá světlo.

Domácí zpravodajství

Nadšenci si příchod Cyrila a Metoděje připomenou cyklojízdou na Balkán

ČTK / 6. 6. 2013 15:16

Nadšenci si příchod Cyrila a Metoděje připomenou cyklojízdou na Balkán Devět nadšenců si připomene 1150. výročí příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu cyklojízdou v jejich stopách. Již 26. července vyjedou z Oslnovic u Znojma do Istanbulu (Konstantinopole), odkud zamíří do Soluně a pak zpět na Moravu na Velehrad.

Domácí zpravodajství

Zeman měl dnes společný oběd s Dukou

ČTK / 5. 6. 2013 19:10

Zeman měl dnes společný oběd s Dukou Prezident Miloš Zeman dnes poobědval s kardinálem Dominikem Dukou v pražském Arcibiskupském paláci. Oběda s Dukou se Zeman zúčastnil na pozvání kardinála, oznámila mluvčí Pražského hradu Hana Burianová bez dalších podrobností.

Domácí zpravodajství

ČSSD by církvím mohla vzít finanční příspěvek na činnost

ČTK / 5. 6. 2013 16:32

ČSSD by církvím mohla vzít finanční příspěvek na činnost Pokud ČSSD uspěje v příštích volbách, pokusí se upravit podmínky vyrovnání s církvemi. Mohla by jim vzít finanční příspěvek na činnost a také změnit zákon o církevních restitucích. Na tiskové konferenci to dnes prohlásil místopředseda strany Lubomír Zaorálek.

Ze světa

Británie si bohoslužbou připomněla výročí korunovace Alžběty II.

ČTK / 4. 6. 2013 22:33

Británie si bohoslužbou připomněla výročí korunovace Alžběty II. Slavnostní bohoslužbou ve Westminsterském opatství si dnes britská královská rodina připomněla 60. výročí korunovace královny Alžběty II. britskou panovnicí. Letos sedmaosmdesátiletá královna byla korunována 2. června 1953 v kostele s tisíciletou tradicí.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)