Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet

Ze světa

Včerejší střety mezi muslimy a křesťany v Egyptě si vyžádaly pět mrtvých

ČTK / 7. 4. 2013 9:57

Pět lidí přišlo o život a osm dalších utrpělo zranění při střetech mezi muslimy a křesťany nedaleko Káhiry. Informovala o tom dnes egyptská tisková agentura MENA. Nové nábožensky motivované násilí vypuklo v pátek večer a pokračovalo až do sobotního rána, sdělily místní bezpečnostní síly.

Ze světa

Slováci žadají nového papeže aby přehodnotil případ arcibiskupa Bezáka

Vlastní zpráva / 6. 4. 2013 23:16

Slováci žadají nového papeže aby přehodnotil případ arcibiskupa Bezáka Nezisková slovenská organizace Pastor Bonus sepsala otevřený dopis papeži Františkovi, ve kterém ho žádá, aby prověřil případ arcibiskupa Róberta Bezáka, osobně se s ním setkal a zvážil jeho další působení v církvi. Dopis, který autoři odeslali několik dní poté co konkláve vybralo novým papežem kardinála Bergoglia, již podepsalo téměř 15 000 lidí.

Domácí zpravodajství

Klaus: Je mi podezřelá papežova hra na chudobu

Vlastní zpráva / 6. 4. 2013 20:23

Klaus: Je mi podezřelá papežova hra na chudobu Exprezident Václav Klaus v pátek nepřímo zhodnotil volbu a chování nového papeže Františka. V článku na serveru svého bývalého kancléře Petra Hájka Protiproud.cz ho kritizoval za údajné líbivé a populistické vystupování.

Domácí zpravodajství

Kauza kolem metropolity je účelově vyvolaná, tvrdí vedení církve - Aktualizováno

ČTK / 6. 4. 2013 8:32

Kauza kolem metropolity je účelově vyvolaná, tvrdí vedení církve - Aktualizováno Kauza údajného porušení mnišského slibu nejvyššího zástupce Pravoslavné církve metropolity Kryštofa je účelově vyvolaná s cílem poškodit tuto církev v souvislosti s majetkovým narovnáním. Uvedl to včera úřad metropolitní rady Pravoslavné církve. Televize Nova informovala o tom, že arcibiskup pražský a metropolita Česka a Slovenska Kryštof má údajně několik milenek a s nimi děti. Metropolita Kryštof podezření odmítá a připravuje právní kroky k očištění jména. Kauza vyvolává spor i uvnitř Pravoslavné církve.

Kultura

Slovácké muzeum připravilo knihu o byzantských věrozvěstech

ČTK / 6. 4. 2013 8:27

Slovácké muzeum v Uherském Hradišti připravilo k letošnímu 1150. výročí příchodu Cyrila a Metoděje na Moravu publikaci Pravdivý příběh byzantských věrozvěstů Konstantina a Metoděje. Knihu dnes slavnostně představilo v Památníku Velké Moravy ve Starém Městě. "Většinou jsou vydávány odborné publikace, my jsme na to šli trochu jinak a více jsme ji zaměřili na veřejnost," řekl ČTK ředitel Slováckého muzea Ivo Frolec.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)