Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež v Keni odsoudil zneužívání Božího jména k násilí

Ze světa

Papež v Keni odsoudil zneužívání Božího jména k násilí

ČTK / 26. 11. 2015 22:45

Papež František dnes v Nairobi důrazně odsoudil radikalizaci mladých lidí, z nichž se stávají extremisté páchající neospravedlnitelné barbarské útoky ve jménu Božím. Při setkání s představiteli různých církví a náboženství na apoštolské nunciatuře (velvyslanectví Vatikánu) v keňské metropoli v této souvislosti vyzval muslimy, protestanty a katolíky, aby tomuto zlu čelili společně.

Ze světa

Do italských kin půjde film o papeži Františkovi

ČTK / 26. 11. 2015 10:06

Do italských kin půjde film o papeži Františkovi Do italských kin půjde příští týden film o životě papeže Františka pod názvem Chiamatemi Francesco (Říkejte mi Františku). Biografický snímek v režii Daniela Luchettiho a produkci TaoDue mapuje život Jorgeho Maria Bergoglia od mládí do března 2013, kdy byl zvolen do čela římskokatolické církve.

Ze světa

Papež v Nairobi vyzval k boji s bídou, jež plodí násilí

ČTK / 25. 11. 2015 21:50

Papež v Nairobi vyzval k boji s bídou, jež plodí násilí Papež František dnes odpoledne přiletěl do Keni, kde zahájil cestu do tří afrických zemí. Po příletu keňskou vládu vyzval k boji proti chudobě a nerovnosti, jež plodí násilí. Novinářům na palubě letadla řekl, že chce v Africe poskytnout duchovní i materiální podporu.

Domácí zpravodajství

Evangelíci uvedli do funkce novou synodní radu, přijali prohlášení k terorismu a uprchlické krizi

e-cirkev.cz /redakce / 25. 11. 2015 0:24

Evangelíci uvedli do funkce novou synodní radu, přijali prohlášení k terorismu a uprchlické krizi Při slavnostních bohoslužbách v evangelickém kostele U Salvátora v Praze byla v sobotu 21. listopadu uvedena do funkce nová synodní rada Českobratrské církve evangelické (ČCE). Bohoslužby byly součástí jednání synodu ČCE , který mimojiné přijal prohlášení o nedávných teroristických útocích a uprchlické krizi.

Ze světa

Ve Vatikánu začal proces kvůli úniku informací o zneužití peněz

ČTK / 24. 11. 2015 14:59

Ve Vatikánu začal proces kvůli úniku informací o zneužití peněz Před vatikánským soudem dnes začal proces s pěti osobami obžalovanými v souvislosti se skandálem, který se týká úniku informací o údajném zneužívání financí ve Vatikánu. Mezi souzenými jsou také dva italští novináři, kteří případy zpronevěry zveřejnili. Hrozí jim až osm let vězení.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)