Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Zelený čtvrtek připomíná Kristovu poslední večeři s učedníky

Domácí zpravodajství

Zelený čtvrtek připomíná Kristovu poslední večeři s učedníky

ČTK, red. / 18. 4. 2019 13:06

Dnes je Zelený čtvrtek. Podle křesťanské tradice v tento den Ježíš Kristus naposledy povečeřel s apoštoly, modlil se v Getsemanské zahradě a byl zajat. V katolických kostelích budou kněží při večerních bohoslužbách mýt nohy vybraným mužům. V české evangelické tradici se v posledních letech stále častěji konají v tento den společné pesachové hostiny na přípomínku židovských kořenů křesťanství.

Ze světa

Z luxusního bytu limburského biskupa se stalo muzeum

ČTK, mn / 17. 4. 2019 13:28

Z luxusního bytu limburského biskupa se stalo muzeum Biskupství v západoněmeckém Limburgu využilo prostory bývalého luxusního bytu kritizovaného a odvolaného biskupa Franze-Petera Tebartze-van Elsta ke zřízení muzea dějin biskupství.

Ze světa

Maroko po 100 letech obnovilo funkci vrchního rabína

ČTK / 17. 4. 2019 13:29

Maroko po 100 letech obnovilo funkci vrchního rabína Maroko po 100 letech obnovilo funkci vrchního rabína, který bude nejvyšším duchovním vůdcem tamní židovské komunity. Severoafrická země se stala jediným muslimským státem na světě, který v moderní době oficiálně uznal autoritu židovského rabinátu. 

Ze světa

Pařížskou katedrálu Notre-Dame postihl rozsáhlý požár

Vlastní zpráva / 16. 4. 2019 0:17

Pařížskou katedrálu Notre-Dame postihl rozsáhlý požár Ze slavné stavby několik hodin šlehají plameny a stoupá mohutný dým. Oheň podle francouzských médií postupuje a hasiči se snaží z chrámu zachránit umělecká díla. Budova přišla o svou štíhlou věž, podle svědka agentury Reuters se propadla už celá střecha a plameny

Ze světa

Na Květnou neděli začíná pašijový týden před Velikonocemi

ČTK / 14. 4. 2019 22:42

Na Květnou neděli začíná pašijový týden před Velikonocemi Dnes je Květná neděle. Křesťanům začíná pašijový týden, který končí Velikonocemi. Věřící si připomněli Kristův slavný vjezd do Jeruzaléma. Papež František dnes odsloužil ve Vatikánu liturgii pod širým nebem, kardinál Dominik Duka bohoslužbu v katedrále sv. Víta na Pražském hradě. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)