Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Osvoboďte se od závislosti na mobilu, nabádal papež gymnazisty

Ze světa

Osvoboďte se od závislosti na mobilu, nabádal papež gymnazisty

ČTK / 13. 4. 2019 16:56

Osvoboďte se od závislosti na mobilním telefonu, nabádal dnes papež František při audienci italské studenty klasického gymnázia. Podle něj je užitečným nástrojem, který ale musím být správně používán. Radil jim také, aby o své nitro pečovali v tichosti, a dopřáli tak sluchu svému vědomí a svědomí. 

Domácí zpravodajství

Tanečníci uvedou na Škaredou středu svou křížovou cestu

ČTK / mn / 13. 4. 2019 15:06

Tanečníci uvedou na Škaredou středu svou křížovou cestu Taneční zpracování křížové cesty připravuje skupina tanečníků a muzikantů pro uvedení na Škaredou středu. Představení nazvané Chrámový tanec uvede spolek Pulsar a smyčcové uskupení Krása Quartet 17. dubna od 18:00 jako součást bohoslužby v kostele svatého Mikuláše na Malé Straně v Praze.

Ze světa

Papež líbal nohy lídrům z Jižního Súdánu, prosil je o mír

ČTK / 12. 4. 2019 12:00

Papež líbal nohy lídrům z Jižního Súdánu, prosil je o mír Papež František šokoval delegaci znepřátelených politických lídrů z Jižního Súdánu, když je vyzval, aby dál usilovali o mír, a poté poklekl a všem políbil nohy. Gestem pokory ukončil papež dvoudenní setkání, na které africké politiky pozval právě proto, aby je povzbudil při plnění mírové dohody, kterou prezident Salva Kiir a vůdce povstalců Riek Machar podepsali loni v září. Její plnění se ale zadrhlo.

Domácí zpravodajství

Miloš Zeman letos vyznamená Petra Piťhu, potvrdil Ovčáček

Vlastní zpráva / 11. 4. 2019 21:31

Miloš Zeman letos vyznamená Petra Piťhu, potvrdil Ovčáček Již v lednu tohoto roku prezident Miloš Zeman uvedl, že uvažuje o udělení Řádu Tomáše Garrigua Masaryka katolickému knězi Petru Piťhovi, který v zářijovém kázání odmítl Istanbulskou úmluvu proti násilí na ženách a domácímu násilí. Dnes udělení vyznamenání v ČT24 potvrdil Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Ze světa

Emeritní papež Benedikt se vyjádřil ke zneužívání, vzbudil debatu

ČTK / 11. 4. 2019 20:27

Emeritní papež Benedikt se vyjádřil ke zneužívání, vzbudil debatu Emeritní papež Benedikt, předchůdce současné hlavy katolické církve Františka, se v rozsáhlém eseji vyjádřil ke skandálům kolem sexuálního zneužívání kněžími. V textu, který vyšel v německém církevním měsíčníku Klerusblatt, mimo jiné napsal, že případy zneužívání odstartovala sexuální revoluce v 60. letech minulého století a že pachatele chránily i špatně formulované církevní zákony.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)