Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Z výstavy v Haifě odstraní po protestech ukřižovaného klauna McDonalda

Ze světa

Z výstavy v Haifě odstraní po protestech ukřižovaného klauna McDonalda

ČTK / 17. 1. 2019 19:19

Muzeum v izraelském městě Haifa po protestech místních křesťanů odstraní z výstavy dílo nazvané McJesus, na němž je ukřižovaný barevný klaun Ronald McDonald, první maskot americké firmy McDonald's. Informují o tom dnes izraelská média. Odstranění artefaktu ale kritizují místní organizace bojující za lidská práva, podle nichž tak vláda ustoupí násilí a poruší svobodu uměleckého vyjadřování.

Ze světa

Chorvatský biskup při lovu omylem postřelil člověka

ČTK / 17. 1. 2019 12:33

Chorvatský biskup při lovu omylem postřelil člověka Chorvatský biskup Vjekoslav Huzjak omylem při lovu postřelil člověka. Podle policie mu hrozí až tři roky vězení. Široce medializovaný případ poškozuje renomé církve v této tradičně katolické zemi, napsala chorvatská média.

Domácí zpravodajství

V Tříkrálové sbírce sečteny tři pětiny, výtěžek zatím 70 milionů

ČTK / 16. 1. 2019 22:00

V Tříkrálové sbírce sečteny tři pětiny, výtěžek zatím 70 milionů Pracovníci Charity ČR dosud rozpečetili 60 procent z více než 20.000 pokladniček, do nichž koledníci Tříkrálové sbírky shromažďovali příspěvky od dárců. Výnos ve všech českých a moravských diecézích je zatím přes 70 milionů korun,

Domácí zpravodajství

Daroval svůj život, řekl Halík při dnešní mši za Jana Palacha

ČTK / 15. 1. 2019 22:50

Daroval svůj život, řekl Halík při dnešní mši za Jana Palacha V kostele Nejsvětějšího Salvátora v Praze se dnes v podvečer uskutečnila vzpomínková mše za Jana Palacha, který se 16. ledna před 50 lety zapálil na Václavském náměstí v Praze a o tři dny později zemřel. Mši sloužil katolický kněz Tomáš Halík. 

Ze světa

V Indii se desítky milionů poutníků ponoří do posvátné Gangy

ČTK, mn / 15. 1. 2019 10:38

V Indii se desítky milionů poutníků ponoří do posvátné Gangy V severoindickém státě Uttarpradéš dnes začíná svátek hinduistických poutníků, který se koná jednou za tři roky a který je považován za největší náboženské shromáždění na světě. Ode dneška až do března se poutníci pod dohledem duchovních vůdců budou nořit do vod posvátné řeky Gangy. Svátek zvaný Kumbh mélá se letos kvůli chystaným parlamentním volbám těší zvýšenému zájmu politiků, zejména z vládní strany prezidenta Naréndry Módího.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)