Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Synod ČCE odmítl používání křesťanských hodnot jako zástěrku pro jednání některých skupin

Domácí zpravodajství

Synod ČCE odmítl používání křesťanských hodnot jako zástěrku pro jednání některých skupin

ČCE / 2. 6. 2018 18:19

V Litomyšli dnes skončilo zasedání synodu Českobratrské církve evangelické. Rozhodlo mimo jiné o stavbě dvou nových škol Evangelické akademie v Praze. K aktuálnímu dění synod přinesl prohlášení, ve kterém se ohrazuje proti zneužívání křesťanských hodnot některých skupin spojených s fašismem či neonacismem.

Domácí zpravodajství

Již nejde o etiku, kauza se politizuje, uvedl děkan JAMU ke kontroverzní hře. Vyjádřil se i Zeman

ČTK, red. / 2. 6. 2018 10:53

Již nejde o etiku, kauza se politizuje, uvedl děkan JAMU ke kontroverzní hře. Vyjádřil se i Zeman Děkana Petra Francána mrzí, že estetik Petr Osolsobě odstoupil kvůli kontroverznímu představení Naše násilí a vaše násilí z umělecké rady Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění (JAMU) v Brně. Podle děkana se rada mohla vyjádřit k inscenaci zpětně, teď už to nejspíš neudělá. Festival pořádá Národní divadlo Brno, fakulta s ním není nijak přímo spojená. "Původní etické otázky se nyní silně politizují a celá kauza nabírá zcela nových rozměrů", dodal děkan.

Ze světa

Převažující postoj Britů k církvím je lhostejnost

DINGIR / 1. 6. 2018 20:38

Převažující postoj Britů k církvím je lhostejnost Americká křesťanská výzkumná agentura Barna Group se zaměřila na místo křesťanských církví v britské společnosti. Konkrétně na to, jak je zde jejich přítomnost vnímána.

Ze světa

Papež Chilanům vzkázal, že církev už nebude ignorovat zneužívání

ČTK /mn / 1. 6. 2018 11:17

Papež Chilanům vzkázal, že církev už nebude ignorovat zneužívání Papež František slíbil chilským katolíkům, že církev nebude "už nikdy" ignorovat sexuální zneužívání kněžími a jeho krytí, informovala agentura Reuters. Krátce před zveřejněním Františkova dopisu v Chile Vatikán informoval, že se do jihoamerické země podruhé vydává maltský arcibiskup Charles Scicluna, největší odborník Vatikánu na sexuální zločiny. Papež se počátkem dneška bude po tři dny setkávat s druhou skupinou chilských obětí sexuálního zneužívání kněžími.

Ze světa

Je ještě v módě být ekumenický? Ptají se delegáti evropských církví v srbském Novém Sadu

ERC /mn / 1. 6. 2018 11:10

Je ještě v módě být ekumenický? Ptají se delegáti evropských církví v srbském Novém Sadu V srbském Novém Sadu začíná valné shromáždění Konference evropských církví (KEK). Na valné shromáždění vysílají své delegáty všechny členské církve KEKu, kterých je v současnosti na 120 a pochází z celé Evropy, jak z EU, tak mimo ni. Ekumenickou radu církví v ČR reprezentuje na valném shromáždění její generální sekretář Petr Jan Vinš.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 136)