Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Lyonský arcibiskup už nebude vyšetřován v pedofilní kauze

Ze světa

Lyonský arcibiskup už nebude vyšetřován v pedofilní kauze

ČTK / 2. 8. 2016 8:13

Francouzská prokuratura podle agentury Reuters ukončila vyšetřování lyonského arcibiskupa Philippa Barbarina obviňovaného z toho, že kryl pedofilní činy podřízených duchovních. Proti Barbarinovi nebude vzneseno žádné obvinění.

Ze světa

Není správné ztotožňovat islám s násilím, řekl novinářům papež

ČTK/red. / 2. 8. 2016 8:06

Není správné ztotožňovat islám s násilím, řekl novinářům papež Papež František vyzval veřejnost, aby nespojovala islám s násilím a uvědomila si, že i katolíci páchají trestnou činnost. Papež to řekl v neděli cestou z návštěvy Polska, kde se účastnil Světových dnů mládeže v Krakově.

Domácí zpravodajství

Součástí české olympijské výpravy bude poprvé i kaplan

ČTK / 2. 8. 2016 7:53

Součástí české olympijské výpravy bude poprvé i kaplan Součástí výpravy českých sportovců na olympijských hrách v Riu de Janeiru bude i kaplan Oldřich Chocholáč. Jednačtyřicetiletý kněz brněnské diecéze na webu České biskupské konference uvedl, že svou misi vnímá jako službu nejen pro věřící, ale i pro všechny, kteří s ním v době vrcholné sportovní akce budou chtít sdílet své radosti a smutky, výhry i prohry.

Ze světa

Papež ukončil Světové dny mládeže za účasti 2,5 milionu lidí, příští budou v Panamě

ČTK / 2. 8. 2016 7:47

Papež ukončil Světové dny mládeže za účasti 2,5 milionu lidí, příští budou v Panamě Za účasti dvou a půl milionu věřících v neděli papež František bohoslužbou ukončil Světové dny mládeže v Krakově. Na závěr mše, poslední, kterou v Polsku odsloužil, oznámil, že příští Světové dny se budou konat v roce 2019 v Panamě. František poté večer ukončil svou pětidenní návštěvu Polska a odletěl do Říma.

Ze světa

Jen ticho a modlitby. Papež František navštívil Osvětim

ČTK / 30. 7. 2016 14:39

Jen ticho a modlitby. Papež František navštívil Osvětim Třetí den své návštěvy Polska věnoval papež František návštěvě nacistického vyhlazovacího tábora v Osvětimi. Viditelně otřesený papež během se během samotné návštěvy k ničemu nevyjadřoval, o prohlídce Osvětimi promluvil až během večerního programu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 95)