Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Tisíce mladých poutníků se vydávají na cestu, blíží se Světové dny mládeže

Domácí zpravodajství

Tisíce mladých poutníků se vydávají na cestu, blíží se Světové dny mládeže

cirkev.cz, red, aro / 21. 7. 2016 19:15

Ve dnech 25. až 31. července se v polském Krakově konají Světové dny mládeže (SDM), již teď ale vyrážejí na cestu stovky poutníků z celého světa. Mnozí z nich se totiž chtějí zúčastnit už předprogramů, které se konají v různých polských diecézích. Velká část účastníků se také chystá zastavit po cestě v některých významných městech.

Domácí zpravodajství

Mladí křesťané z různých koutů světa se sejdou v Krkonoších

e-cirkev.cz/aro / 21. 7. 2016 17:58

Mladí křesťané z různých koutů světa se sejdou v Krkonoších Již po desáté pořádá letos Českobratrská církev evangelická prázdninový pobyt pro křesťanskou mládež. Internatonal Camp se uskuteční 30. 7.‒7. 8. již tradičně v horském rekreačním středisku ČCE v Herlíkovicích. Kurz je otevřen i zájemcům ze zahraničí, pod jednou střechou se tak potkají věřící z několika zemí Evropy i Asie.

Ze světa

Duka předsedal bohoslužbám za padlé hrdiny v letecké bitvě o Británii

cirkev.cz, red. / 21. 7. 2016 15:31

Duka předsedal bohoslužbám za padlé hrdiny v letecké bitvě o Británii Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka dnes předsedal v kapli sv. Jiří nedaleko letiště Londýn – Biggin Hill bohoslužby za padlé hrdiny v letecké bitvě o Británii. Spolu s českým válečným hrdinou druhé světové války brig. gen. Emilem Bočkem (93) a delegací české armády se zúčastníl také pietního aktu u londýnského památníku bitvy o Británii.

Domácí zpravodajství

Vláda nezamítla návrh danění církví, kraje čekají na stažení žalob

ČTK/red. / 21. 7. 2016 11:55

Vláda nezamítla návrh danění církví, kraje čekají na stažení žalob Vláda se dnes na společném zasedání s hejtmany zabývala církevními restitucemi. K návrhu na zdanění peněžní části církevních restitucí a příspěvků na činnost církví kabinet nepřijal žádné stanovisko. Zástupci krajů vládě sdělili, že v září vyhodnotí, zda katolická církev začala stahovat žaloby s majetkovými nároky na kraje, jak se na tom dohodla počátkem července Česká biskupská konference (ČBK). Snížení počtu žalob vůči krajům slíbil Německý řád. ČBK uvedla, že biskupové se ve věci žalob nebrání ani jednání s obcemi.

Ze světa

Do Kyjeva by měl dorazit mírový pochod až s milionem účastníků

radVat / 19. 7. 2016 23:34

Do Kyjeva by měl dorazit mírový pochod až s milionem účastníků Pravoslavní věřící uspořádali celonárodní pochod za mír. Obrovské manifestace se účastní desetitisíce poutníků, k nimž se postupně přidávají další a další. Jsou mezi nimi duchovní i laici, nesou ikony a směřují za zpěvů a modliteb do hlavního města Ukrajiny, kam by měli dojít 27. července a kde se jich očekává nejméně 1 milion.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)