Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
František pokřtil ve Vatikánu 11 lidí, včetně první Češky

Ze světa

František pokřtil ve Vatikánu 11 lidí, včetně první Češky

Vlastní zpráva / 16. 4. 2017 9:06

Papež František v noci na velikonoční neděli pokřtil v Bazilice svatého Petra ve Vatikánu 11 lidí z různých částí světa. Byla mezi nimi i Taťána Čempelová z Dětmarovic na Karvinsku, která se tak stala první Češkou v novodobé historii pokřtěnou hlavou katolické církve.

Domácí zpravodajství

Křesťané na celém světě si dnes připomínají vzkříšení Krista

ČTK, red. / 16. 4. 2017 8:57

Křesťané na celém světě si dnes připomínají vzkříšení Krista Křesťané na celém světě si dnes připomínají vzkříšení ukřižovaného Ježíše Krista. Neděle zmrtvýchvstání je největší slavností křesťanského církevního roku, bohoslužby v kostelích mají proto slavnostnější pojetí. Velikonoční nedělí končí takzvané třídení (triduum), které zahrnuje Velký pátek, Bílou sobotu a Boží hod velikonoční.

Ze světa

V Jeruzalémě prošli poutníci křížovou cestu k Božímu hrobu

ČTK / 15. 4. 2017 8:56

V Jeruzalémě prošli poutníci křížovou cestu k Božímu hrobu Křesťané z celého světa si na Velký pátek v Jeruzalémě připomněli ukřižování Ježíše Krista, někteří z nich nesli na zádech velké dřevěné kříže. Oslavy Velkého pátku v Jeruzalémě předznamenal útok zřejmě duševně nemocného Palestince, který pobodal lidi v tramaji, jednu ženu smrtelně. Několik zraněných si dnes nad ránem vyžádala panika, která vypukla při tradičním velikonočním procesí ve španělské Seville.

Ze světa

Papež na Velký pátek vzpomněl dětské oběti útoků v Sýrii a Egyptě. V Koloseu vedl křížovou cestu

ČTK, red. / 15. 4. 2017 8:46

Papež na Velký pátek vzpomněl dětské oběti útoků v Sýrii a Egyptě. V Koloseu vedl křížovou cestu Před stovkami věřících odsloužil na Velký pátek papež František ve svatopetrské bazilice tradiční velkopáteční bohoslužby, kdy si křesťané z celého světa připomínají ukřižování Ježíše Krista. Večer se papež zúčastnil křížové cesty poutníků v římském Koloseu, v jehož okolí platila přísná bezpečnostní opatření.

Ze světa

Papež odsloužil bohuslužbu se svěcením olejů, umyl nohy 12 vězňům a navštívil svého předchůdce

ČTK / 14. 4. 2017 10:22

Papež odsloužil bohuslužbu se svěcením olejů, umyl nohy 12 vězňům a navštívil svého předchůdce Papež František včera dopoledne sloužil v zaplněné svatopetrské bazilice bohoslužbu spojenou se svěcením olejů. Tradičně se koná právě na Zelený čtvrtek, jenž předznamenává vyvrcholení katolických oslav Velikonoc. Odpoledne na bohoslužbu navázal rituál mytí nohou 12 trestanců, který papež provedl ve věznici poblíž Říma, kde za své činy pyká i řada bývalých členů mafie.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)