Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ekumenická bohoslužba smíření u Týna vstoupí do historie

Domácí zpravodajství

Ekumenická bohoslužba smíření u Týna vstoupí do historie

apha.cz / 16. 6. 2015 7:31

V sobotu 20. června 2015 se bude od 19.00 hodin v kostele Matky Boží před Týnem konat ekumenická bohoslužba s prosbou o odpuštění, o kterém u příležitosti oslav 600. výročí smrti Jana Husa mluví papež František. Jeden z vrcholů snah o smíření se bude konat za ekumenického předsednictví představitelů různých křesťanských církví.

Ze světa

Bývalý a současný papež prý stráví část dovolené společně

ČTK / 16. 6. 2015 7:24

Bývalý a současný papež prý stráví část dovolené společně  Bývalý a současný papež nejspíš letos stráví část své dovolené společně v letním sídle hlavy katolické církve v Castel Gandolfo. Informovala o tom agentura Kathpress, podle které by se papež František a emeritní papež Benedikt XVI. měli v rezidenci poblíž Říma sejít začátkem července.

Ze světa

Papež při setkání se zástupci českých církví: Je třeba přehodnotit sporné otázky v novém světle

ČTK / 15. 6. 2015 19:52

Papež při setkání se zástupci českých církví: Je třeba přehodnotit sporné otázky v novém světle Papež František dnes u příležitosti 600. výročí smrti Jana Husa ve Vatikánu přijal zástupce českých křesťanských církví. Ve své řeči pak znovu vyjádřil lítost nad upálením českého kněze a reformátora a vyzval k tomu, aby církev sporné otázky z minulosti řešila s novým vhledem.

Domácí zpravodajství

Iustitia et Pax jedná v Praze také o uprchlících

apha.cz / 15. 6. 2015 14:23

Iustitia et Pax jedná v Praze také o uprchlících V pondělí 15. června 2015 se v Praze koná zasedání výkonného výboru Evropského sdružení národních komisí Justitia et Pax (Spravedlnost a mír). Výkonný výbor se skládá ze sedmi zvolených členů národních komisí a jeho současným předsedou je lucemburský Arcibiskup Jean-Claude Hollerich.

Ze světa

Vatikán bude soudit arcibiskupa Wesolowského

ČTK / 15. 6. 2015 14:14

Vatikán bude soudit arcibiskupa Wesolowského Vatikán poprvé postaví před soud duchovního podezřelého ze sexuálního zneužívání a vlastnictví dětské pornografie. Proces s polským arcibiskupem Józefem Wesolowským, bývalým papežským nunciem v Dominikánské republice, začne 11. července

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 51)