Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Před soudem stanul kněz kvůli obtěžování chlapců z Přerova

Domácí zpravodajství

Před soudem stanul kněz kvůli obtěžování chlapců z Přerova

ČTK / 15. 6. 2015 12:08

Před přerovským okresním soudem dnes stanul katolický kněz Vladimír Krejsa obžalovaný ze sexuálního obtěžování dětí v Přerově. Čtyřiašedesátiletý duchovní z Přerovska, který už kněžskou praxi nevykonává a je v důchodu, se během své práce pohyboval v romské komunitě v problémové lokalitě u přerovského nádraží.

Domácí zpravodajství

V Římě se uskuteční česká ekumenická bohoslužba smíření, delegaci přijme papež

ČTK / 15. 6. 2015 7:26

V Římě se uskuteční česká ekumenická bohoslužba smíření, delegaci přijme papež Jako dovršení snah, k nimž vyzval sv. papež Jan Pavel II., vnímá pondělní bohoslužbu smíření v Římě kardinál a emeritní pražský arcibiskup Miloslav Vlk. Uskuteční se u příležitosti blížícího se 600. výročí mučednické smrti katolického kněze a učence Jana Husa. Českou delegaci přijme papež František. 

Ze světa

Nová encyklika k životnímu prostředí bude určena všem obyvatelům planety

ČTK / 14. 6. 2015 15:32

Nová encyklika k životnímu prostředí bude určena všem obyvatelům planety Papež František dnes zdůraznil, že jeho očekávaná encyklika k ochraně životního prostředí je určena všem obyvatelům planety, nikoli jen katolíkům. V projevu k tisícům lidí na Svatopetrském náměstí podle agentury AP vyjádřil naději, že se ve čtvrtek zveřejněný text dostane k co největšímu počtu lidí.

Domácí zpravodajství

Začátkem prázdnin bude zveřejněna identifikace ostatků kněze Toufara

ČTK / 13. 6. 2015 22:44

Začátkem prázdnin bude zveřejněna identifikace ostatků kněze Toufara Závěry ze zkoumání kosterních pozůstatků, které pravděpodobně patří umučenému knězi Josefu Toufarovi, zveřejní experti začátkem července. ČTK to řekla mluvčí Národního muzea Tereza Petáková. Na neděli 12. července je naplánován pohřeb v Toufarově Číhošti na Havlíčkobrodsku, kde kněz působil, než jej zatkla komunistická Státní bezpečnost.

Domácí zpravodajství

Českobudějovický biskup Kročil přijal svěcení a ujal se úřadu

ČTK / 13. 6. 2015 22:33

Českobudějovický biskup Kročil přijal svěcení a ujal se úřadu Nový českobudějovický biskup Vlastimil Kročil dnes přijal biskupské svěcení. Jeho hlavním světitelem byl pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka. Obřadu v katedrále sv. Mikuláše se zúčastnila řada českých i zahraničních představitelů římskokatolické církve i veřejného života a stovky věřících.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 51)