Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Tisíce věřících míří do Brna na pět dní bohoslužeb a přednášek

Domácí zpravodajství

Tisíce věřících míří do Brna na pět dní bohoslužeb a přednášek

ČTK / 8. 7. 2015 14:43

Rekordní návštěvnost očekávají pořadatelé Katolické charismatické konference, která dnes začíná v Brně a skončí v neděli. Už se na ni registrovalo přes 5000 účastníků, další 3000 neregistrovaných by odhadem ještě mohlo dorazit.

Ze světa

Na boholužbu slouženou papežem v Ekvádoru se sešel víc než milion lidí

ČTK / 7. 7. 2015 20:31

Na boholužbu slouženou papežem v Ekvádoru se sešel víc než milion lidí Papež František včera v Ekvádoru odsloužil první z pěti bohoslužeb, které má naplánované během nynější týdenní cesty po Latinské Americe. V přístavním městě Guayaquil se mše pod širým nebem zúčastnil asi milion věřících, kteří se sešli v místním parku Samanes.

Domácí zpravodajství

Bohoslužba v Betlémské kapli připomněla odkaz Jana Husa

ČTK / 6. 7. 2015 18:39

Bohoslužba v Betlémské kapli připomněla odkaz Jana Husa Prakticky zcela zaplněná Betlémská kaple v Praze si dnes připomněla při bohoslužbě výročí mučednické smrti Jana Husa.

Domácí zpravodajství

Výročí Jana Husa připomenou venkovní slavnosti i bohoslužby

ČTK / 6. 7. 2015 6:07

Výročí Jana Husa připomenou venkovní slavnosti i bohoslužby Na Staroměstském náměstí i v jeho okolí v centru Prahy se dnes budou druhý den konat Husovské slavnosti. Na náměstí bude především hudební program a vpodvečer ekumenická bohoslužba. Program zakončí tichý průvod se svíčkami k Vltavě. Tradiční bohoslužba k uctění památky Jana Husa se uskuteční v Betlémské kapli, kde se jí od 15:00 zúčastní i prezident Miloš Zeman a premiér Bohuslav Sobotka.

Ze světa

Papež František vyrazil na týdenní cestu po Latinské Americe

ČTK / 5. 7. 2015 18:00

Papež František vyrazil na týdenní cestu po Latinské Americe Papež František dnes vyrazil na osmidenní cestu po Latinské Americe, během níž navštíví tři země; rodná Argentina ale mezi nimi není. Z římského letiště Fiumicino jeho letadlo odstartovalo po 9:00 SELČ, do ekvádorské metropole Quito hlava katolické církve dorazí po třináctihodinovém letu dnes odpoledne místního času (kolem 22:00 SELČ).

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 137)