Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež na Madagaskaru sloužil mši pro milion lidí

Ze světa

Papež na Madagaskaru sloužil mši pro milion lidí

Vlastní zpráva / 9. 9. 2019 7:27

Papež František v neděli v hlavním městě Madagaskaru odsloužil mši pod širým nebem, které se zúčastnily statisíce lidí, Vatikán odhadl počet účastníků až na jeden milion. Během kázání se nejvyšší představitel katolické církve zaměřil zejména na stinné stránky klanové kultury a odsoudil korupci a klientelismus.

Domácí zpravodajství

Kněz Zbigniew Czendlik dnes slaví 55. narozeniny

ČTK / 6. 9. 2019 23:32

Kněz Zbigniew Czendlik dnes slaví 55. narozeniny Římskokatolický kněz polského původu Zbigniew Czendlik, který 6. září oslaví 55. narozeniny, působí již dlouhé roky v Česku. Duchovní službu vykonával nejdřív v Náchodě, od roku 1993 pracuje v Lanškrouně.

Domácí zpravodajství

V Č. Budějovicích se nachází první Kameny zmizelých

ČTK / 4. 9. 2019 22:22

V Č. Budějovicích se nachází první Kameny zmizelých První kameny připomínající zmizelé židovské občany se nyní nachází i v Českých Budějovicích. Zástupci projektu Paměť národa dnes položili do ulic jihočeské metropole 11 kamenných kostek.

Ze světa

Papeže Františka v Mosambiku přivítaly desítky tisíc příznivců

ČTK / 4. 9. 2019 22:15

Papeže Františka v Mosambiku přivítaly desítky tisíc příznivců Papeže Františka dnes na první zastávce jeho cesty do Afriky uvítaly v západoafrickém Mosambiku desítky tisíc příznivců. Římský biskup stráví dva dny v metropoli Maputo a následně se vydá do ostrovních států Madagaskar a Mauricius.

Domácí zpravodajství

Evangelíci v Brně otevřeli školu s příběhem

www.e-cirkev.cz / 3. 9. 2019 9:28

Evangelíci v Brně otevřeli školu s příběhem Dveře dětem z první až čtvrté třídy včera otevřela sedmá škola Evangelické akademie. Jmenuje se Filipka – škola příběhem a sídlí v Brně na Filipínského ulici. Slavnostního zahájení na školním dvoře se zúčastnili děti, rodiče, přátelé školy, partnerský sbor Českobratrské církve evangelické v Brně-Husovicích i představitelé vedení evangelické církve.    

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)