Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Na španělskou svatojakubskou stezku vyrazilo letos rekordních 350.000 lidí

Ze světa

Na španělskou svatojakubskou stezku vyrazilo letos rekordních 350.000 lidí

ČTK / 31. 12. 2019 11:35

Španělskou částí slavné svatojakubské poutní stezky letos prošel rekordní počet lidí. Podle španělské rozhlasové stanice COPE do města Santiago de Compostela v Galicii vyrazilo nejspíš více než 350.000 poutníků.

Domácí zpravodajství

Papež pozdravil setkání komunity Taizé ve Wroclawi. Příští rok bude v Turíně

Vatican news, red. / 28. 12. 2019 15:24

Papež pozdravil setkání komunity Taizé ve Wroclawi. Příští rok bude v Turíně „Kéž společně odkryjete, že vás ukotvení ve víře vybízí, abyste vycházeli vstříc jiným lidem a reagovali na výzvy, které nám klade dnešní společnost, zejména pak na nebezpečí ohrožující náš společný domov“, píše papež František účastníkům evropského setkání mládeže, které dnes začíná v polské Wroclawi. Již po dvaačtyřicáté tuto pouť důvěry na zemi pořádá ekumenická komunita z Taizé.

Ze světa

Papež, arcibiskup Welby a skotský reverend podpořili mír v Jižním Súdánu. Papež chce zemi navštívit

ČTK / 25. 12. 2019 21:15

Papež, arcibiskup Welby a skotský reverend podpořili mír v Jižním Súdánu. Papež chce zemi navštívit Papež František, arcibiskup z Canterbury Justin Welby a představitel skotské presbyteriánské církve reverend John Chalmers v mimořádném vánočním poselství vyzvali vůdce znepřátelených stran v Jižním Súdánu, aby dodrželi slib a začátkem roku 2020 vytvořili vládu národní jednoty. Obyvatelé nejmladší země světa se hlásí převážně ke křesťanské víře a stabilní mír by umožnil návštěvu papeže v Jižním Súdánu

Ze světa

V Notre-Dame poprvé po více než 200 letech nebyla půlnoční. Arcibiskup slavil v cirkuse

ČTK, red. / 25. 12. 2019 20:55

V Notre-Dame poprvé po více než 200 letech nebyla půlnoční. Arcibiskup slavil v cirkuse Poprvé po více než dvou stech letech se letos v pařížské katedrále Notre-Dame nesloužila vánoční půlnoční bohoslužba. Chrám v polovině letošního dubna vyhořel a zůstává od té doby pro veřejnost uzavřen. Náhradní bohoslužba se konala v kostele Saint-Germain l'Auxerrois nedaleko Louvru, pařížský arcibiskup ale odsloužil lituirgii pod cirkusovým šapitó. 

Ze světa

Tisíce křesťanských poutníků dorazily na oslavy Vánoc do Betléma

ČTK / 25. 12. 2019 0:33

Tisíce křesťanských poutníků dorazily na oslavy Vánoc do Betléma Tisíce křesťanských poutníků dnes dorazily do palestinského Betléma na okupovaném Západním břehu Jordánu, který je podle bible místem narození Ježíše Krista. Informovala o tom agentura AP. Vánoční oslavy vyvrcholí půlnoční bohoslužbou v betlémské bazilice Narození Páně.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)