Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
ČSSD a ANO chtějí snížit restituční náhrady o 13 miliard

Domácí zpravodajství

ČSSD a ANO chtějí snížit restituční náhrady o 13 miliard

ČTK / 5. 2. 2014 17:01

Vyjednávací tým ČSSD a ANO k církevním restitucím požaduje snížení náhrad za nevydaný majetek zhruba o 13 miliard korun. Jedná také o úpravě inflační doložky a účelovém zavázání náhrad. ČTK to dnes řekla místopředsedkyně sociální demokracie Alena Gajdůšková.

Domácí zpravodajství

Premonstráti z Nové Říše podali pozdě žádost. Stát jim tak nevrátí několik desítek hektarů

Vlastní zpráva / 5. 2. 2014 12:15

Premonstráti z Nové Říše podali pozdě žádost. Stát jim tak nevrátí několik desítek hektarů V rámci majetkového vyrovnání státu s církvemi a náboženskými společnostmi došlo již k prvním odmítnutím restitučních požadavků. Důvodem je nedodržení lhůty 2. ledna 2014, do které se měly jednotlivé právnické osoby o svůj majetek přihlásit. Kvůli opoždění tak např. premonstráti z Nové Říše přijdou o několik desítek hektarů lesů a polí. Je přitom pravděpodobné, že z důvodu pozdního podání žádosti budou odmítnuty i další jednotlivénároky. 

Ze světa

Kardinál Duka se zúčastní olympiády v Soči

apha / 5. 2. 2014 9:21

Kardinál Duka se zúčastní olympiády v Soči Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP se na pozvání předsedy Českého olympijského výboru 6. – 9. února zúčastní jako člen etické komise letošních XXII. Zimních olympijských her v Soči. V den zahájení bude pro všechny účastníky sloužit bohoslužbu a požehná českému týmu.

Domácí zpravodajství

Část ČSSD chce delší lhůtu pro posuzování oprávněností církevních restitucí

ČTK / 4. 2. 2014 16:13

Část ČSSD chce delší lhůtu pro posuzování oprávněností církevních restitucí Část poslanců sociální demokracie připravuje návrh na půlroční prodloužení lhůty pro posouzení žádostí ohledně církevních restitucí. Předložit by ho mohli v příštích týdnech. Informaci ČTK dnes potvrdil poslanec ČSSD Jeroným Tejc, podle něhož je jednou z variant i dočasné moratorium na vydávání církevního majetku. 

Ze světa

Královna Alžběta II. se při dubnové cestě do Říma setká s papežem

ČTK / 4. 2. 2014 16:07

Královna Alžběta II. se při dubnové cestě do Říma setká s papežem Britská královna Alžběta II. se v dubnu vydá na návštěvu Itálie, během níž se setká s papežem Františkem. Podle dnešního prohlášení Buckinghamského paláce královnu pozval do italské metropole prezident Giorgio Napolitano, s nímž se Alžběta II. rovněž setká. Půjde o neformální návštěvu, uvedla stanice BBC. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)