Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Duka dal Halíkovi písemnou důtku, ten reagoval prohlášením

Domácí zpravodajství

Duka dal Halíkovi písemnou důtku, ten reagoval prohlášením

ČTK/red / 20. 12. 2018 19:55

Katolický kněz, teolog a filozof Tomáš Halík si za svá vyjádření týkající se kázání P. Petra Piťhy v pražské katedrále na svátek sv. Václava vysloužil písemné napomenutí kardinála Dominika Duky. Podle dnešního vyjádření Arcibiskupství pražského se tak stalo již 12. listopadu

Domácí zpravodajství

Průzkum: Čtvrtina Čechů se označuje za věřící, třetina za ateisty

ČTK / 19. 12. 2018 0:32

Průzkum: Čtvrtina Čechů se označuje za věřící, třetina za ateisty Čtvrtina Čechů se považuje za věřící a téměř třetina lidí tvrdí, že jsou ateisté. Nadpoloviční většina obyvatel ČR si myslí, že existuje Bůh nebo něco jiného, co je přesahuje, vyplývá z aktuálního průzkumu agentury STEM.

Domácí zpravodajství

Skauti přinesli betlémské světlo do svatovítské katedrály

ČTK / 16. 12. 2018 14:26

Skauti přinesli betlémské světlo do svatovítské katedrály Skauti dnes přinesli světlo z Betléma do katedrály svatého Víta na Pražském hradě. Převzal ho od nich nový apoštolský nuncius Charles Daniel Balvo, který tam sloužil mši ke třetí adventní neděli a představil se tak českým věřícím. Po obřadu zažehl vatikánský velvyslanec svícen v transeptu katedrály, odkud si lidé mohou odnést betlémské světlo do svých domovů.

Ze světa

Ukrajina má novou národní církev v čele s metropolitou. Biskupové věrní Moskvě se nepřipojili

ČTK / 15. 12. 2018 21:32

Ukrajina má novou národní církev v čele s metropolitou. Biskupové věrní Moskvě se nepřipojili Představitelé ukrajinských pravoslavných církví dnes na církevním sněmu v Kyjevě schválili sloučení svých organizací v nezávislou ukrajinskou národní církev. Potvrdil to podle světových tiskových agentur ukrajinský prezident Petro Porošenko. Synod podle Porošenka zvolil hlavu nové církve - metropolitu kyjevského a celé Ukrajiny Epifanije. "Tento den vejde do dějin jako posvátný den - den konečné nezávislosti na Rusku," prohlásil podle agentury Reuters ukrajinský prezident před tisícovkami přívrženců.

Ze světa

Moskevský patriarcha Kirill se stěžoval na Ukrajinu u papeže i OSN

ČTK / 14. 12. 2018 21:34

Moskevský patriarcha Kirill se stěžoval na Ukrajinu u papeže i OSN Moskevský patriarcha Kirill, který stojí v čele ruské pravoslavné církve, se obrátil na hlavy světových církví a mezinárodních organizace, včetně papeže Františka a generálního tajemníka OSN Antónia Guterrese. Postěžoval si jim na porušování práv prelátů a věřících ukrajinské pravoslavné církve, hlásící se k moskevskému patriarchátu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 131)