Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Castrova exmilenka: Fidel dostal od církve poslední pomazání

Ze světa

Castrova exmilenka: Fidel dostal od církve poslední pomazání

ČTK / 5. 4. 2017 9:34

Dlouholetý kubánský komunistický diktátor Fidel Castro zemřel loni v prosinci jako křesťan. Před smrtí ho denně navštěvoval kněz a od katolické církve dostal poslední pomazání. S odvoláním na Castrovu italskou exmilenku a neteř kardinála Annu Marii Tragliovou to napsala rakouská katolická agentura Kathpress.

Domácí zpravodajství

Na Pražském hradě letos nebudou pašijové hry,byly ale naplánované

ČTK / 3. 4. 2017 15:13

Na Pražském hradě letos nebudou pašijové hry,byly ale naplánované Na Pražském hradě se letos neuskuteční pašijové hry, které se v různých verzích a na různých místech Hradu s přestávkami konaly od 90. let. Poslední tři roky se hrály v katedrále sv. Víta z iniciativy současného pražského arcibiskupa kardinála Dominika Duky. Důvodem toho, že se letos obrazy ze života a smrti Ježíše Krista na Hradě neobjeví, je podle pražského arcibiskupství "množství administrativních a bezpečnostních překážek".

Domácí zpravodajství

Novým biskupem českých starokatolíků se stal bývalý policista

ČTK / 2. 4. 2017 0:14

Novým biskupem českých starokatolíků se stal bývalý policista Novým biskupem české starokatolické církve byl dnes vysvěcen bývalý policista Pavel Benedikt Stránský (37). Slavnostní bohoslužba se konala v bazilice svaté Markéty v Břevnovském arciopatství v Praze.

Ze světa

Papež jmenoval Halíka svým zpovědníkem, přeje si ho i jako svého nástupce

Vlastní zpráva / 1. 4. 2017 14:46

Papež jmenoval Halíka svým zpovědníkem, přeje si ho i jako svého nástupce Papež František doufá, že jeho nástupcem bude zvolen nikoliv kardinál či biskup,  nýbrž obyčejný katolický kněz. Tímto kandidátem podle vysokých vatikánských míst by mohl být bývalý blízký přítel nedávno zemřelého Mons. Miloslava kardinála Vlka, neobyčejný kněz Mons. Prof. PhDr. Tomáš Halík, Th.D.

Domácí zpravodajství

Starokatolíci hlasovali pro povinný celibát

Vlastní zpráva / 1. 4. 2017 14:36

Starokatolíci hlasovali pro povinný celibát Synoda Starokatolické církve v ČR se hlasováním usnesla, že počínaje dneškem, pro všechny biskupy, kněze a jáhny bude celibát, tedy zákaz manželství, opět povinný. Proti hlasoval pouze jeden člen Synodní rady. Starokatolíci chtějí na Petříně otevřít svůj první ženský kontemplativní klášter, kam by odešly bývalé manželky starokatolických biskupů, kněží a jáhnů. O děti se postará zvláštní výchovná instituce Rybička. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 131)