Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež jmenoval Halíka svým zpovědníkem, přeje si ho i jako svého nástupce

Ze světa

Papež jmenoval Halíka svým zpovědníkem, přeje si ho i jako svého nástupce

Vlastní zpráva / 1. 4. 2017 14:46

Papež František doufá, že jeho nástupcem bude zvolen nikoliv kardinál či biskup,  nýbrž obyčejný katolický kněz. Tímto kandidátem podle vysokých vatikánských míst by mohl být bývalý blízký přítel nedávno zemřelého Mons. Miloslava kardinála Vlka, neobyčejný kněz Mons. Prof. PhDr. Tomáš Halík, Th.D.

Domácí zpravodajství

Starokatolíci hlasovali pro povinný celibát

Vlastní zpráva / 1. 4. 2017 14:36

Starokatolíci hlasovali pro povinný celibát Synoda Starokatolické církve v ČR se hlasováním usnesla, že počínaje dneškem, pro všechny biskupy, kněze a jáhny bude celibát, tedy zákaz manželství, opět povinný. Proti hlasoval pouze jeden člen Synodní rady. Starokatolíci chtějí na Petříně otevřít svůj první ženský kontemplativní klášter, kam by odešly bývalé manželky starokatolických biskupů, kněží a jáhnů. O děti se postará zvláštní výchovná instituce Rybička. 

Domácí zpravodajství

Prezident Zeman chce být pohřben v katedrále

Vlastní zpráva / 1. 4. 2017 14:32

Prezident Zeman chce být pohřben v katedrále Prezident Miloš Zeman se dnes ráno obrátil na arcibiskupa Mons. Dominika kardinála Duku, O.P., se žádostí, aby umožnil důstojné pohřbení v katedrále sv. Víta všem českým prezidentům. Zeman sám je prý ochoten tuto novou tradici zahájit, až se naplní jeho čas.

Ze světa

Španělsko si připomíná výročí vyhnání Židů ze země

ČTK / 31. 3. 2017 0:03

Španělsko si připomíná výročí vyhnání Židů ze země Před 525 lety, 31. března 1492, podepsali španělský král Ferdinand II. Aragonský a královna Isabela Kastilská dekret o vypovězení Židů ze Španělska. V té době žilo ve Španělsku na 200.000 Židů. Na 50.000 z nich se pokusilo perzekuci uniknout přijetím křesťanství. Ti, kteří odmítli přestoupit na křesťanství nebo odejít ze země, byli povražděni. Ostatní pak odešli do jiných evropských zemí, do severní Afriky a Osmanské říše.  

Domácí zpravodajství

V Břevnovském klášteře bude vysvěcen starokatolický biskup Stránský

Vlastní zpráva / 30. 3. 2017 9:13

V Břevnovském klášteře bude vysvěcen starokatolický biskup Stránský V sobotu 1. dubna  od 13:00 bude v bazilice sv. Markéty v Břevnovském klášteře v Praze vysvěcen na biskupa Starokatolické církve v České republice Pavel Benedikt Stránský (*1978). Stránský byl zvolen již před rokem synodou církve. Nový biskup působil od 2003 jako farář ve Zlíně a pracoval i u policie. V roce 2015 se stal tiskovým mluvčím jejího zlínského krajského ředitelství. Do svého biskupského svěcení je uváděn jako biskup elekt. Tak jako svěcení se volební synoda konala v prostorách římskokatolické církve v klášteře v Želivě.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 137)