Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Křesťanský billboard vyhrál soutěž Zlaté pero o nejlepší originální reklamní text

Domácí zpravodajství

Křesťanský billboard vyhrál soutěž Zlaté pero o nejlepší originální reklamní text

mv / 26. 6. 2018 7:31

Český Creative Copywriters Club vyhlásil vítězný text 7. ročníku soutěže o nejlepší reklamní text Zlaté pero, informoval server mediar.cz. Mezi 36 přihlášenými pracemi nejvyšší příčku obsadil text billboardu, který byl umístěn na stěně Salesiánského kostela na pražském Kobyliském náměstí.z

Domácí zpravodajství

Katolíci i další církve v Česku odmítají Istanbulskou úmluvu

ČTK, red. / 26. 6. 2018 7:05

Katolíci i další církve v Česku odmítají Istanbulskou úmluvu Představitelé několika církví působících v Česku včetně církve římskokatolické odmítají přijetí Istanbulské úmluvy, která má potírat násilí na ženách. Jsou přesvědčeni o tom, že úmluva není pro členy Evropské unie potřebná ani přínosná, neboť všechny státy EU již nyní považují v ní zdůrazněné dodržování lidských práv a svobod za základní charakteristiku svého státu

Domácí zpravodajství

Jihomoravský kraj dá divadelnímu festivalu milion, nepodpoří hru Naše násilí

ČTK / 21. 6. 2018 18:42

Jihomoravský kraj dá divadelnímu festivalu milion, nepodpoří hru Naše násilí Jihomoravský kraj dá milion korun na uplynulý festival Divadelní svět Brno, peníze ale podle zastupitelů nelze použít na dvě kontroverzní hry - Naše násilí a vaše násilí a Prokletí. Dnešní hlasování zastupitelů předcházela bouřlivá debata. Zejména uvedení hry Naše násilí a vaše násilí provázely při květnovém festivalu spory.

Ze světa

Papež navštíví Světovou radu církví v Ženevě. Ekumenická rada slaví 70 let existence

ERC / 21. 6. 2018 9:25

Papež navštíví Světovou radu církví v Ženevě. Ekumenická rada slaví 70 let existence Papež František navštíví 21. června ústředí Světové rady církví v Ženevě a setká se se členy jejího Ústředního výboru. Děje se tak u příležitosti oslav 70 let existence této celosvětové ekumenické organizace. Světová rada církví vznikla v roce 1948 a jejími zakládajícími členy bylo 147 církví napříč světem, více než 200 církví se připojilo od té doby. To z ní dělá v současnosti největší ekumenickou organizaci na světě.

Ze světa

Populismus není odpovědí na problémy s migrací, kritizoval papež oddělování dětí od rodičů

ČTK, Vatican news / 20. 6. 2018 23:41

Populismus není odpovědí na problémy s migrací, kritizoval papež oddělování dětí od rodičů Papež František kritizoval protiimigrační politiku amerického prezidenta Donalda Trumpa, která vede na hranici s Mexikem k oddělování dětí od rodičů. V rozhovoru, který dnes zveřejnila agentura Reuters, zdůraznil, že populismus není odpovědí na světové problémy kolem přistěhovalectví.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)