Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež návštíví 16. dubna ostrov Lesbos, chce tak vyjádřit solidaritu s migranty

Ze světa

Papež návštíví 16. dubna ostrov Lesbos, chce tak vyjádřit solidaritu s migranty

ČTK / 5. 4. 2016 19:36

Papež František si přeje navštívit Řecko, aby tak upozornil na svízelnou situaci, v níž se v této zemi nacházejí tisíce migrantů prchajících před konflikty. Papež navštíví ostrov Lesbos 16. dubna. Svou návštěvou chce upozornit na svízelnou situaci, v níž se v Řecku nachází na 53 000 běženců. Pomoc uprchlíkům je jednou z priorit Františkova pontifikátu.

Ze světa

Lidé ve Varšavě demonstrovali proti přísnějšímu zákazu potratů

ČTK / 3. 4. 2016 21:18

Lidé ve Varšavě demonstrovali proti přísnějšímu zákazu potratů Tisíce lidí, převážně žen, dnes demonstrovalo ve Varšavě před sídlem parlamentu proti návrhu zákona o dalším zpřísnění zákazu potratů. Návrh předložily katolické a další organizace proti potratům, které jsou názorově blízké vládní straně Právo a spravedlnost (PiS). Předseda PiS Jaroslaw Kaczyński a premiérka Beata Szydlová téměř úplný zákaz potratů již veřejně podpořili.

Domácí zpravodajství

Duka: Církve by se obrátily na ÚS, kdyby prošlo zdanění náhrad

ČTK / 3. 4. 2016 17:27

Duka: Církve by se obrátily na ÚS, kdyby prošlo zdanění náhrad Pražský arcibiskup Dominik Duka v souvislosti s návrhem KSČM na zdanění náhrad za majetek nevydaný v církevních restitucích hovoří o skryté perzekuci církve ze strany některých politiků.

Domácí zpravodajství

Centrem Prahy dnes prošli odpůrci potratů

ČTK / 2. 4. 2016 21:59

Centrem Prahy dnes prošli odpůrci potratů Přes 4000 odpůrců potratů prošlo centrem Prahy podle organizátorů akce Národní pochod pro život. Policie své odhady počtu účastníků nechtěla z taktických důvodů uvádět. Loni bylo v Česku uměle ukončeno téměř 21.000 těhotenství. Akce se konala pošestnácté.

Domácí zpravodajství

V Česku vznikne Spojená protestantsko – křesťanská církev. Očekává se i vstup katolické velryby

Vlastní zpráva / 1. 4. 2016 19:12

V Česku vznikne Spojená protestantsko – křesťanská církev. Očekává se i vstup katolické velryby Po vzoru spojení protestantských církví v Nizozemí vznikne od 1.1. 2020 v Česku sjednocená nekatolická církev. Po několikaletém jednání to dnes oznámili představitelé zainteresovaných církví. Tradiční české církve tak chtějí předejít nevyhnutné nutnosti živelného spojování již dnes řízenou personální unii. Tu zatím oddalují jen pravidelné platby od státu z restitučních náhrad. Situaci nezachrání ani křesťané z Iráku, kteří dnes začali hromadně žádat o navrácení pasu a chystají se na přesun zpátky na rodnou nebo naopak německou hroudu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 126)