Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Komise zveřejnila výsledky vyšetřování nálezu hromadného hrobu dětí z katolického sirotčince v Irsku

Ze světa

Komise zveřejnila výsledky vyšetřování nálezu hromadného hrobu dětí z katolického sirotčince v Irsku

ČTK,red / 5. 3. 2017 16:48

V bývalém katolickém sirotčinci v Irsku se našel hromadný hrob s ostatky mnoha malých dětí. K tomu totu nálezu došlo již před třemi léty. V pátek pak po několikaletém vyšetřování byla zveřejněna vyšetřovací zpráva komise, kterou irská vláda pověřila zjištěním osudu zhruba 800 dětí, které zde v minulém století zemřely a nejspíš byly i anonymně pochované. Podle prvních testů, děti pochované v objeveném hrobě byly ve věku od 35 týdnů do tří let.

Domácí zpravodajství

"Ukrajinský František" Svjatoslav Ševčuk navštíví Prahu

Vlastní zpráva, ar / 5. 3. 2017 17:21

V Praze příští týden vystoupí Svjatoslav Ševčuk, arcibiskup ukrajinské řeckokatolické církve. Promluví hned dvakrát; v úterý 7. března ve 20 hodin jej přivítá kostel Nejsvětějšího Salvátora na Starém Městě, kde vedle něj pronese několik slov také tamější kněz Tomáš Halík. O den později od čtvrt na osm večer potom bude hostem na půdě Filozofické fakulty UK na debatě, kterou organizuje tamější Východoevropský klub spolu se Studentským hnutím za solidaritu.

Ze světa

Ve Vídni vzrostl počet křtů dospělých, hlavně kvůli imigrantům

ČTK / 5. 3. 2017 9:37

Ve Vídni vzrostl počet křtů dospělých, hlavně kvůli imigrantům S počtem žadatelů o azyl se v okolí Vídně zvýšil také počet dospělých, kteří požádali místní katolickou církev o křest. Vídeňská arcidiecéze zaznamenala letos oproti loňsku více dvojnásobný počet zájemců o tuto svátost

Ze světa

V Praze se dnes bude demonstrovat kvůli zmlaceným a zadrženým vietnamským farníkům

Vlastní zpráva / 5. 3. 2017 9:23

V Praze se dnes bude demonstrovat kvůli zmlaceným a zadrženým vietnamským farníkům Bití a zadržení více jak 30 lidí z farnosti Song Ngọc a z jiných vesnic provincie Nghệ An vietnamskou policií, připomenou dnes od 16.00 demonstranti před vietnamským velvyslanectvím v Plzeňské ulici v Praze.

Domácí zpravodajství

Před 105 lety se narodil opat želivského kláštera Vít Tajovský

ČTK / 3. 3. 2017 14:43

Před 105 lety se narodil opat želivského kláštera Vít Tajovský Před 105 lety, 3. března 1912, se v obci Klanečná na Havlíčkobrodsku narodil budoucí emeritní opat premonstrátského kláštera v Želivě u Humpolce Vít Tajovský. V čele kláštera stál od ledna 1948 do září 1999, během komunistické diktatury byl však vězněn a perzekuován.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)