Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Petr Jašek přiletěl s ministrem Zaorálkem do Prahy

Domácí zpravodajství

Petr Jašek přiletěl s ministrem Zaorálkem do Prahy

Vlastní zpráva / 27. 2. 2017 0:54

Krátce před půlnocí přiletěl vládní speciál s ministrem zahraničí Lubomírem Zaorálkem a propuštěným Petrem Jaškem na palubě na letiště Praha - Kbely. Na následném brífinku ministr poděkoval diplomatickým pracovníkům za úsilí o Jaškovo propuštění. Poté hovořil sám Petr Jašek, který kromě díků diplomatům hovořil o svých těžkých zkušenostech z vězení.

Domácí zpravodajství

Pátera Toufara připomíná v Zahrádce socha od Olbrama Zoubka

ČTK / 26. 2. 2017 18:08

Pátera Toufara připomíná v Zahrádce socha od Olbrama Zoubka Kněze Josefa Toufara ubitého komunisty na den přesně před 67 lety připomíná socha v zahrádeckém kostele svatého Víta, kde působil osm let před svým odchodem do farnosti v nedaleké Číhošti. Více než dvoumetrovou kovovou plastiku pro Zahrádku vytvořil sochař Olbram Zoubek.

Domácí zpravodajství

Súdán propustil Petra Jaška, dnes večer přiletí do Česka s ministrem zahraničí

Vlastní zpráva / 26. 2. 2017 17:23

Súdán propustil Petra Jaška, dnes večer přiletí do Česka s ministrem zahraničí Český občan Petr Jašek, který byl v Súdánu odsouzen na 24 let za špionáž a podněcování nenávisti, byl propuštěn.  V neděli to podle AFP oznámil súdánský ministr zahraničí Ibrahím Ghandúr na společné tiskové konferenci s šéfem české diplomacie Lubomírem Zaorálkem, který je na návštěvě Súdánu.

Ze světa

Radikálové na Sinaji zabili další dva křesťany, tento měsíc sedm obětí

ČTK / 25. 2. 2017 11:05

Radikálové na Sinaji zabili další dva křesťany, tento měsíc sedm obětí Zřejmě islámští radikálové zabili ve městě Aríš na severu Sinaje koptského křesťana a jeho dceru. Ačkoliv se k útoku zatím nikdo nepřihlásil, v regionu bylo tento měsíc zavražděno už sedm koptů, napsala dnes agentura AP. Stovky egyptských křesťanů se bojí o své životy, a proto z oblasti prchají.

Ze světa

Papež vyzval k respektu původních obyvatel. Myslel i na indiány protestující proti ropovodu v USA?

Vlastní zpráva, ar, kir / 24. 2. 2017 12:44

Papež vyzval k respektu původních obyvatel. Myslel i na indiány protestující proti ropovodu v USA? Papež František prohlásil, že projekty ekonomického rozvoje na územích, která historicky náleží domorodým obyvatelům, by měly být předmětem "předcházejícího a informovaného souhlasu" těchto obyvatel. Ve Spojených státech vydaný web National Catholic Reporter papežovo prohlášení spojil s aktuálním sporem o vybudování ropovodu v americkém státě Dakota.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)