Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Duka: Nekontrolovaná migrace může společnost poznamenat

Domácí zpravodajství

Duka: Nekontrolovaná migrace může společnost poznamenat

ČTK / 21. 2. 2017 14:57

Nekontrolovaná migrace může mít podle pražského arcibiskupa Dominika Duky negativní dopad na společnost; varováním v této souvislosti je vývoj v západoevropských zemích. Duka to dnes řekl v Bratislavě na konferenci o náboženství a migraci.

Ze světa

Teroristé v Egyptě hrozí dalšími útoky na křesťany

ČTK / 20. 2. 2017 22:32

Teroristé v Egyptě hrozí dalšími útoky na křesťany Egyptská teroristická skupina napojená na takzvaný Islámský stát (IS) dnes na internetu zveřejnila video sebevražedného atentátníka, který loni v prosinci v kostele v Káhiře zabil téměř 30 lidí. Dvacetiminutové video komentuje extremista, který tvrdí, že islámští radikálové útoky na koptské křesťany znásobí.

Ze světa

Italský soud potrestal migranty, kteří utopili křesťany

ČTK / 20. 2. 2017 22:29

Italský soud potrestal migranty, kteří utopili křesťany Soud v sicilském Palermu dnes potrestal šest muslimských migrantů 18 roky vězení za to, že při plavbě přes Středozemní moře svrhli do vody 12 běženců křesťanské víry, kteří se utopili.

Domácí zpravodajství

Nově objevený reliéf gotického Krista se stane u Salvátora průvodcem postní dobou

ČTK / 18. 2. 2017 16:31

Nově objevený reliéf gotického Krista se stane u Salvátora průvodcem postní dobou Šest století starý gotický reliéf zobrazující Ježíše Krista v Getsemanech, který byl objeven v loňském roce, se stane průvodcem postní dobou v akademické farnosti při kostele Nejsvětějšího Salvátora. Fragment z portálu někdejšího dominikánského kostela sv. Klimenta byl náhodně objeven loni pod schodištěm jižní věže kostela Nejsvětějšího Salvátora u Karlova mostu. Podrobnosti objevu farnost představí 28. února na tiskové konferenci, sdělil dnes ČTK za organizátory Aleš Pištora.

Domácí zpravodajství

Zdravotní stav kardinála Vlka se přechodně zhoršil, je v nemocnici

ČTK / 18. 2. 2017 11:21

Zdravotní stav kardinála Vlka se přechodně zhoršil, je v nemocnici Zdravotní stav kardinála Miloslava Vlka, který trpí rakovinou plic s metastázami do kostí, se v pátek večer prudce zhoršil. Lékařům se ho ale během noci podařilo stabilizovat a kardinál není v přímém ohrožení života. ČTK to dnes řekl farář z pražského Karlína Miroslav Cúth, který se o něj v poslední době staral.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)