Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež ukončil návštěvu Mexika u hranice Texasu, vyzval k pochopení uprchlíků

Ze světa

Papež ukončil návštěvu Mexika u hranice Texasu, vyzval k pochopení uprchlíků

čtk/redakce / 18. 2. 2016 10:09

Papež František vyzval svět, aby ukázal lidskou tvář "tragédii, kterou je nucená migrace". Svět by si podle něj měl uvědomit, čím si musí procházet lidé, kteří riskují své životy, aby utekli před násilím, vydíráním a chudobou. Papež to prohlásil během bohoslužby, které předsedal na symbolickém místě, v mexickém městě Ciudad Juárez. To se nachází jen 800 metrů od hranice s americkým státem Texas.

Ze světa

Moskevský patriarcha přiletěl do Antarktidy na bohoslužby

ČTK / 18. 2. 2016 9:58

Moskevský patriarcha přiletěl do Antarktidy na bohoslužby Hlava ruské pravoslavné církve, moskevský patriarcha Kirill dnes přiletěl na základnu ruských polárníků v Antarktidě, kde uspořádal bohoslužby. Kvůli pozvání od polárníků Kirill, který je po historické schůzce s papežem Františkem v Havaně na cestách po Latinské Americe, přiletěl z paraguayské metropole Asunciónu do Punta Arenas na jihu Chile. Odtud dnes přiletěl na základnu Bellingshausen, kde je jediný pravoslavný kostel v Antarktidě, uvedl patriarchův mluvčí Alexandr Volkov.

Ze světa

Papež odsoudil zneužívání mexických indiánů

ČTK / 16. 2. 2016 15:36

Papež odsoudil zneužívání mexických indiánů Papež František dnes odsoudil způsob, jakým byli mexičtí indiáni po celá staletí využíváni, i jejich vyloučení ze společnosti. Svět by se podle něj naopak měl poučit z jejich kultury a z jejich hluboké úcty k "matce přírodě". Papež se tak vyjádřil při bohoslužbě, kterou sloužil zejména pro původní obyvatele země v San Cristóbalu de Las Casas v nejchudším mexickém státě Chiapas.

Ze světa

Světový den mládeže očekává více než půl milionu poutníků

ČTK / 16. 2. 2016 8:57

Světový den mládeže očekává více než půl milionu poutníků Téměř 600.000 poutníků se už předběžně přihlásilo na Světový den mládeže, který se uskuteční mezi 25. a 31. červencem v Krakově. Organizátoři předpokládají, že využijí pomoci až 15.000 dobrovolníků pro organizaci této několikadenní akce.

Domácí zpravodajství

Část obyvatel Smilovic křesťanské uprchlíky v obci nechce, my je tu nechceme, skandovali

ČTK / 16. 2. 2016 8:30

Část obyvatel Smilovic křesťanské uprchlíky v obci nechce, my je tu nechceme, skandovali Bouřlivý průběh mělo včera jednání zastupitelstva ve Smilovicích na Frýdecko-Místecku, kam by už v pátek měla přicestovat první skupina iráckých křesťanských uprchlíků.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)