Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Týden po křesťanech západních církví  oslaví Velikonoce pravoslavní, v Brně po sporu na dvou místech

Domácí zpravodajství

Týden po křesťanech západních církví oslaví Velikonoce pravoslavní, v Brně po sporu na dvou místech

ČTK / 14. 4. 2023 10:59

Týden po křesťanech západních církví oslaví Velikonoce také pravoslavní věřící. Brněnská pravoslavná církevní obec, která nedobrovolně opustila chrám svatého Václava na Špilberku, získala právě před největšími křesťanskými svátky nové útočiště v pronajatém Husově sboru v ulici Svatopluka Čecha v Králově Poli. V Brně nadále působí také pravoslavná obec při chrámu svatého Václava.

Domácí zpravodajství

Náměšť nad Oslavou se letos poprvé připojí ke čtení jmen obětí na Den holokaustu

ČTK / 14. 4. 2023 11:17

Náměšť nad Oslavou se letos poprvé připojí ke čtení jmen obětí na Den holokaustu Náměšť nad Oslavou na Třebíčsku se letos poprvé připojí k veřejnému čtení jmen obětí holokaustu. Akce se koná při příležitosti dne, který má v hebrejštině název Jom ha-šoa ve ha gvura a připomíná se jako Den holokaustu a hrdinství. V úterý 18. dubna ve 14:00 zazní na Masarykově náměstí jména obětí podle seznamu poskytnutého Institutem Terezínské iniciativy (ITI).

Ze světa

Stovky hřbitovů u fronty zůstanou přes pravoslavné Velikonoce pro ukrajinské věřící zavřené

ČTK / 13. 4. 2023 0:42

Stovky hřbitovů u fronty zůstanou přes pravoslavné Velikonoce pro ukrajinské věřící zavřené Stovky hřbitovů ležících na Ukrajině v blízkosti frontové linie zůstanou o nadcházejících pravoslavných Velikonocích zavřené, a lidé tak nebudou moci ozdobit hroby a vzpomínat u nich na své blízké. Úřady se podle agentury Reuters obávají, že jsou na nich miny a nevybuchlá munice.

Domácí zpravodajství

Cesta Guru Járy nezíská registraci jako náboženská společnost, potvrdil NSS

ČTK / 11. 4. 2023 23:40

Cesta Guru Járy nezíská registraci jako náboženská společnost, potvrdil NSS Stoupenci učení guru Jaroslava Dobeše neuspěli ve snaze registrovat v Česku náboženskou společnost nazvanou „Cesta Guru Járy“. Nejvyšší správní soud (NSS) zamítl jejich kasační stížnost proti rozsudku Městského soudu v Praze, který předloni potvrdil nesouhlasné stanovisko ministerstva kultury.

Domácí zpravodajství

Zemřela jedna z nejvýraznějších disidentek Dana Němcová

ČTK, red. / 11. 4. 2023 9:32

Zemřela jedna z nejvýraznějších disidentek Dana Němcová Ve věku 89 let dnes zemřela jedna z nejvýraznějších osobností československého disentu Dana Němcová. ČTK to jménem rodiny sdělil předseda správní rady Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové Vojtěch Sedláček.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 131)